TİP Genel Başkan Yardımcısı Ergün: Erdoğan ve ittifakının kazanacak oy almadığı açıkça görülüyor

TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, bugün partisinin İstanbul il örgütü binasında yaptığı basın toplantısında 14 Mayıs seçimlerinde hile yapıldığına dair iddialarla ilgili konuştu.

“Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanacak bir oy almadığını açıkça görebiliyoruz. Cumhur İttifakı’nın kazanacak bir oy almadığını açıkça görebiliyoruz” diyen Ergün, “Bu operasyonda milletvekili seçiminde MHP gözetilmiştir, bunu görüyoruz. Bu operasyonun bir parçası da AA olmuştur” ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

Çayan Demirel’in cezası onandı

Stoltenberg: Rusya’nın casusluk faaliyetleri kabul edilmez

Ergün, henüz milletvekili dağılımında bir değişim olup olmayacağıı söylemek için erken olduğunu, il seçim kurullarına itirazların devam ettiğini belirtti. “TİP olarak üç ilde İstanbul, İzmir ve Antalya’da çok sınırdan milletvekilliği kazanmamış göründüğümüz bu üç ilde gerekli itirazlarımızı yapıyoruz, 420’nin üzerinde sandığa arkadaşlarımız itirazda bulundular. Bunların önemli bir kısmı reddedildi ilçe seçim kurullarında” dedi.

Burada özel olarak bir kötü niyet olduğunu bu açıdan bir işte sandık kurullarında kötü niyet ya da seçim kurullarında bir kötü niyet olduğunu düşünmek istemiyoruz. Bunların sehven yapılmış çeşitli hatalar olduğunu yanlışlar olduğunu düşünmek istiyoruz o yüzden itirazlarda bulunuyoruz” sözlerini ekledi. Örnekler verdi.

Avukatlara seslenerek “Bizim çalışmamızın bir parçası olmak istemiyorsanız gidin başka muhalif partilerde beraber çalışın. Her birinize çok ihtiyacımız var” dedi.

İlginizi çekebilir