Çayan Demirel’in cezası onandı

 Yönetmen Çayan Demirel ve gazeteci Ertuğrul Mavioğlu’nun yargılandığı BAKUR belgesi davasında mahkemenin verdiği 2 yıl 1 ay hapis cezasının iptali için İstinaf Mahkemesi’ne yapılan itiraz reddedildi.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından davada verilen kararın bozulması talebinin reddedilmesi ve kararın onanması üzerine karar Yargıtay’a taşınacak.

Davada Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte ceza alan Çayan Demirel yüzde 99 görme engelli. Demirel’in sağlık durumuna rağmen verilen karara tepkiler yağdı.

Çayan’la Dayanışma adlı sosyal medya hesabından konu ile ilgili bir paylaşım yapıldı.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“ Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu’nun yargılandığı BAKUR belgeseli davasında Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği 2 yıl 1 aylık cezayı avukatlarımız İstinaf Mahkemesi’ne götürmüşlerdi. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nin istinaf talebini reddettiğini ve cezayı onadığını öğrendik. Avukatlarımız Yargıtay’a başvurarak bu kararın bozulmasını talep etti. Şimdi Yargıtay’dan bu hukuksuzluğa son vermesini bekliyoruz. Görme duyusunu tamamen kaybetmiş ve hayatını %99 engelle, ancak yardımla sürdürmeye çalışan Çayan Demirel’in sağlık durumu bu kadar açıkken, onu ısrarla yargılamak ve hapse atmaya çalışmak insanlığa da hukuka da aykırıdır.”

Çayan’la Dayanışma platformunun açıklaması ardından sosyal medya kullanıcıları Demirel’e destek verdi.

 

/rd/

İlginizi çekebilir