Gergerlioğlu: Edirne Cezaevinde kadın mahpuslara çıplak şekilde otur kalk yaptırılıyor

HDP’li Gergerlioğlu, Edirne Kadın Kapalı Cezaevi’nde kadın mahkum ve tutuklulara çıplak arama işkencesi yapıldığını duyurdu. Adalet Bakanı Bozdağ’a tepki gösteren Gergerlioğlu, “Çıplak bir şekilde otur kalk yapılıyor, öksürtülüyor” dedi.

Uzun süre Türkiye’nin en çok konuştuğu konulardan biri olan “çıplak arama” işkencesinin Edirne Kadın Kapalı Cezaevi’nde devam ettiği ortaya çıktı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter hesabından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı da etiketlediği mesajında Edirne Cezaevi’nde yaşanan çıplak arama rezaletini kamuoyunun gündemine taşıdı.

Benzer haberler

“Dersimin Yüzyılı” çalışması ile daha önce yayımlanmamış…

ABD’de yeni George Floyd vakası: Polisin boynuna…

Bakan Bozdağ’a “Bu ne rezalet Zulümat Bakanı..!? @bybekirbozdag Ey Şanlıurfalılar sizden oy isteyenin yaptığı bu!!!” diyerek yaşan rezaleti aktardı.

ARAMA SÜSÜ İLE BİR NEVİ TACİZ YAPILIYOR’

Gergerlioğlu’nun mesajı şöyle devam etti: “Edirne Kadın Kapalı Cezaevinde bayan mahkum/tutuklulara çıplak arama yapılmaya devam ediliyor. Çıplak bir şekilde otur kalk yapılıyor, öksürtülüyor. Çıplak şekilde göğüslere ve vücuda dokunarak arama süsü ile bir nevi taciz yapılıyor.

Kaynak: Kronos

İlginizi çekebilir