Erdoğan: Ne Kürt-Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarları, ne sokakları karıştırmaya çalışan kirli ellerin oyunları bizi sindiremez

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Batman’da düzenlediği mitingde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar şunlar:

„Kimse bizim gönüllerimizin arasına duvarlar öremez. Ne gece yarısı Kürt Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarları, ne sokakları karıştırmaya çalışan kirli ellerin oyunları, ne Batılı dergi kapakları ne Kandildeki terör baronlarının alçak tehditleri ne de azgın azınlığın nobranlıkları… Bunlar bizi yıldıramaz, korkutamaz, sindiremez. 

Kürtle Zazayı, Arapla Türkü, Alevi ile Sünniyi kimse bölemez, ayıramaz, birbirine düşüremez. Biz bunun için 21 yıldır bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız diyoruz. Hep birlikte Türkiye olacağız. Biz bu topraklarda bin yıldır iç içe, omuz omuza yaşadık. Gerektiğinde ezanımızı, bayrağımızı korumak için yan yana mücadele ettik. 

Biz bu vatanı beraber özgürleştirdik. 14 Mayıs 1950’de bu ülkeyi tek parti faşizminden beraber kurtardık. 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat’ta beraber acı çektik, mağdur olduk. 3 Kasım 2002’de Anadolu ihtilalini beraber gerçekleştirdik. Terör örgütünü çukurlara sizlerle gömdük. 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlerin saldırılarını beraber püskürttük. Birilerinin tankların arasından sıvışıp gittiği o gecede silahlara göğsümüzü beraber siper ettik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ülkemize beraber kazandırdık.

Terör belasından kurtardığımız ülkemizde huzur ve güven atmosferini yine beraber güçlendireceğiz. 

14 Mayıs çok önemli. Sadece adaylar, ittifaklar arasında bir tercihte bulunmayacağız. Tercihimizi ya Kürt kardeşlerimin hakkını teslim edenlerden yana yapacağız ya da elinde kanı olan, geçmişi Kürt düşmanlığı ile dolu CHP zihniyetinden yana kullanacağız. 

Şu anda bi Selo var. Bu Selo, Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin kanına giren değil mi? Bay bay Kemal Selo’yu çıkartacağım diyor. Yanındakiler çıkartacağım diyor. Benim milletim, Erdoğan kardeşine yürü, arkandayız dediği müddetçe çıkaramazlar. Cumhur İttifakı iktidar olduğu sürece çıkartamazlar. 14 Mayıs’ta ya AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın kardeşlik siyasetini tercih edeceğiz, ya da yedili koalisyonun kavga siyasetine oyumuzu vereceğiz.“

 

/T24/

İlginizi çekebilir