Uluslararası koalisyonların ve terör örgütlerinin yeni mücadele alanı: Sahel bölgesi

Batı Afrika’dan Kızıldeniz’e kadar uzanan 3 milyon kilometrekarelik Sahel bölgesi, yaklaşık 10 yıldır çeşitli yabancı misyonlara karşın terör gruplarının saldırılarının hedefi oluyor.

Batı Afrika’da Atlantik Okyanusu’nun kıyısındaki Senegal ile başlayan Sahel kuşağı, Moritanya, Mali, Burkina Faso, Nijer, Çad ve Kızıldeniz’e komşu Sudan sınırlarında sona eriyor.

Yaklaşık 10 yıl önce patlak veren güvenlik krizi nedeniyle bugün Sahel dendiğinde akla ilk silahlı terörist grupların saldırıları geliyor.

Benzer haberler

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı davasında karar…

Ukrayna Tarım Bakanı Solsky yolsuzluk gerekçesiyle gözaltına…

El Kaide ve IŞİD bağlantılı gruplar Mali, Nijer ve Burkina Faso’nun paylaştığı ve „Liptako Gourma“ adı verilen sınır hattında her yıl yüzlerce kişinin ölümüne neden olan saldırılar düzenliyor.

Terör örgütleri, uyuşturucu, silah, akaryakıt kaçakçılığı gibi yasa dışı yollardan elde ettiği ciddi gelirlerle faaliyetlerini her geçen gün artırıyor.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden kabul edilen Nijer, Mali ve Burkina Faso ise darbeler ve iç karışıklıklar gibi nedenlerle ordularına yeterli bütçeyi ve ekipmanı sağlayamıyor, bu örgütlerle mücadelede yetersiz kalıyor.

 

/Ajans/

İlginizi çekebilir