İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı davasında karar açıklandı

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022 tarihinde 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı bombalı saldırıda bomba düzeneğini bırakan Ahlam Albashır ve 35 diğer sanığın yargılandığı davada, karar çıktı.

Mahkeme heyeti, sanık Ahlam Albashır’ı “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” ve 6 kişiye karşı “Kasten öldürme” suçlarından toplam 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık Albashır, “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak” suçlarından ise toplam bin 794 yıla kadar hapis cezasına ve 22 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Albashır’a “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hüküm kurulmasına yer olmadığına da karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Ahlam Albashır’ın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklardan bir kısmı salona gelerek, bir kısmı da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada, sanık avukatları da hazır bulundu.

Benzer haberler

Şenyaşar Meclis’ten seslendi: 24 Mayıs’ta herkes…

Rusya: İngiltere’ye ait hedefleri vurabiliriz

“Verilecek cezayı kabul ediyorum”

Duruşmada son sözü sorulan sanık Ahlam Albashır, “Kendimi savunmayacağım, bana vereceğiniz herhangi bir hükmü kabul ediyorum. Olan patlama ve vefat edenlerden dolayı verilecek cezayı kabul ediyorum. Ammar Jarkes’in hiçbir şeyden haberi yoktur, ailemin vefat ettiğini biliyordu. Ahmad Haj Hasan’ın da üç gün evinde kaldım, çalıştığım atölyede tanıştık. Kadın olduğum için ve kimsem olmadığını bildiği için bana yardım etti. Ferhat ve Fatma’yı da sadece evde gördüm. Bu insanların hiçbirinin alakası yok. Sayın Başkanla başbaşa konuşmak istiyorum” dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler.

 

/T24/

İlginizi çekebilir