Irak’ta Bakanlıklarda çalışan 57 genel müdür görevden alındı

Irak hükümeti, bakanlıklar bünyesinde görev yapan 57 genel müdürü görevden aldı.

Irak resmi ajansı INA’da yayımlanan habere göre, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani başkanlığında toplanan kabine, bakanlıklarda çalışan genel müdürlerin durumunu değerlendirdi.

Değerlendirme sonucunda “görevini iyi yapmadığı” gerekçesiyle hangi bakanlıklarda çalıştığı açıklanmayan 30 genel müdür görevden alındı.

Toplantıda ayrıca vekaleten genel müdürlük yapan 27 kişi de görevinden uzaklaştırıldı. Söz konusu genel müdürlerin görevlerini bir süre bakanlıklardaki bürokratlardan seçilecek kişiler yürütecek.

Açıklamaya göre, Başbakan Sudani, elektronik ödeme sistemi (POS) ile satış noktaları uygulamasının hızlandırılması için bakanlıklara ve tüm dairelere talimat verdi ve bu konuya dair bakanlar kurulu bir dizi direktifler çıkardı.

Irak’taki su kıtlığı ve bunun tarım üzerindeki etkileriyle yüzleşmek ve optimal bir su yönetimi başlatmak için Bakanlar Kurulu izinsiz göllerin doldurulması için Tarım ve Su Kaynakları Bakanlıkları arasında koordinasyonu onayladı.

İl genel meclisi seçimlerinin yapılmasına hazırlık olarak, Bakanlar Kurulu, Maliye Bakanlığının 2022 yılı için devletin toplam fiili harcamalarından 150 milyar dinarlık bir miktarla seçim sürecini finanse etmesini onayladı.

Irak’ta 2003 sonrası bürokraside böyle bir değişikliğin ilk defa yapılması dikkati çekti.

Kaynak: Rudaw

İlginizi çekebilir