Hakkari ve Erzurum’da Yeşil Sol Parti adaylarının kazandığı sandıklara itiraz edildi

AKP Hakkari  İlBaşkanlığı, dün yapılan ve Yeşil Sol Parti’den 3 adayın da kazandığı Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz etti. Aynı şekilde Erzurum’da, AKP-MHP ve İYİ Parti birlikte Meral Beştaş Danış’ın kazandığı seçim sonucuna itiraz etti.

AKP Hakkari İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, il ve ilçelerde seçim sonuçlarına itiraz edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

„Seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde çok sayıda sandıkta blok halinde oy kullanıldığı, sandığa gitmeyen seçmenler yerine oy kullanıldığı, sandık sayım, döküm tutanaklarının sisteme hatalı girilerek maddi hatalar yapıldığı, gizli oy kullanma ilkesine uyulmadığı, geçersiz oyların olağan dışı bir yoğunlukta olduğu ve bunlar gibi birçok usulsüzlük yapıldığından dolayı süresi içinde seçim sonuçlarına itirazlar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.

HDP’nin eski grup başkanvekili ve Yeşil Sol Parti Erzurum milletvekilliğini kazanan Meral Beştaş Danış da seçim sonucuna itiraz edildiğini bildirdi.

Danış sosyal medya hesabından şöyle dedi:

Erzurum’da milletvekili seçim sonuçlarına MHP, İyi Parti ve AKP ayrı ayrı, ama ortaklaşarak itiraz etmişler. Her yerden aralarında anlaştıkları ve bir kumpas peşinde olduklarına dair bilgiler geliyor. Sözde birbirleri ile yarışanlar bizim karşımızda birleşip ortaklaşıyorlar. Islak imzalı sonuç tutanaklarının tamamı elimizdedir. Böyle bir teşebbüste bulunan kamu görevlileri hukuk önünde hesap verirler. Halk iradesini gasp etmenize izin vermeyeceğiz.

İlginizi çekebilir