Vezir Parlak: AKP Hakkari’de irade gaspı yapmaya çalışıyor

Yeşil Sol Parti Hakkari’de 3’te 3 yaptı. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre milletvekilliği seçimlerinde Yeşil Sol Parti, 95 bin 200 oyla yüzde 64,05; AKP, 29 bin 357 oyla yüzde 19,75; CHP, 9 bin 915 oyla yüzde 6,67 aldı.

Böylece Yeşil Sol Parti’nin adayları Vezir Parlak, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez kentin yeni milletvekilleri oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu 109 bin 148 oyla yüzde 72,32; Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan 37 bin 188 oyla yüzde 24,64; Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan 4 bin 139 oyla yüzde 2,74 oy aldı. Seçim öncesi adaylıktan çekildiğini açıklayan Memleket Partisi’nin adayı Muharrem İnce ise 458 oyla 0,30 oy aldı.

Yeşil Sol Parti’den Colemêrg’te vekil seçilen Vezir Parlak,  HDP, DBP, Yeşil Sol Parti il ve merkez ilçe eş başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili yurtdışı verilerinin ağır işlenmesine dair bilgi almak üzere Hakkari’de İl Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) ziyarette bulundu. Çok sayıda partilinin katılımıyla yapılan ziyaret sonrası partililer, yurtdışından kullanılan oyların seçim sonuçları verilere ilişkin olarak Hakkari Valiliği önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

YURT DIŞI OYLARI SONUCU DEĞİŞTİRMEYECEK

Yapılan açıklamada konuşan Yeşil Sol Parti seçilmiş milletvekili Vezir Parlak, dün tarihi öneme sahip bir seçim gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “90’lardan beri geçirdiğimiz seçim süreçlerinin demokratik olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ne yazık ki faşist AKP-MHP iktidarı gibi ondan önceki iktidarlarda arkalarına aldıkları devlet gücü ve olanaklarıyla her yerde çalışmalarını yürüttüler. Bizler de halkımızın bin bir emekleriyle şehirler, köyler, ilçeler ve mahallelerde gece gündüz demeden çalışmalarımızı yürüttük. Dün sandıklarda hiçbir problem yaşanmadan günü bitirmemiz hepimiz için sevindirici bir durumdur. Halkımız Hakkari’de Yeşil Sol Parti’nin 3 milletvekilini meclise göndermeyi başardı. Bizler de dünden bu yanadır, veriler geçte olsa girildi ancak yurt dışı oyları henüz verileri sisteme girilmiş değil.  Ancak yurt dışındaki oylarının verileri girilmesi sonucu değiştirmeyecek ve 3 milletvekiliyle yeniden meclise giriyoruz” dedi.

‘İRADE GASPI GERÇEKLEŞİRSE HALK HESABI SORACAKTIR’

AKP’nin bir milletvekili “gasp” etmek amaçlı kentte farklı kurumlar üzerinde bir arayışa girdiğini belirten Parlak, “Bugün bu kentte farklı arayışlar içerisinde bulunan AKP il ve ilçe yöneticilerini buradan uyarıyoruz. Valilik veya kamunun diğer kurumlarının gücünü arkasına alarak, halkın iradesini tekrardan gasp etmenin yol yöntemlerinin arayışları içerisinde olmasınlar. Bu halkın iradesine saygı göstersinler. Bugün ortaya atılan çok fazla iddia var ve bu iddialardan biri çok farklı yerlerde yaptıkları toplantılardan söz ediliyor. Halkımız bu toplantıları biliyor ve her şeyden haberdardır. Ne olursa olsun halkımız eğer böylesi bir irade gaspı gerçekleşirse hesabını soracaktır. Şimdiden onları uyarıyor, demokratik gerçekleşen seçime ve karara saygı duysunlar” ifadelerini kullandı.

HALKA ÇAĞRI: İRADENİZE SAHİP ÇIKIN

YSK’ya yaptıkları ziyarete değinen Parlak, YSK üyelerinin oy sayımının başladığı saatlerden bu yana ellerinden geldikçe bu süreci tarafsız yürütmeye gayret ettiğini belirtti. Tarafsız yürütülen sürecin, AKP tarafından başka kurumlar üzerinden burada baskı kurulmaya çalışılması herkesi rahatsız ettiğini söyleyen Parlak, “Bu durum hepimizi rahatsız eder ve ülkedeki halklar açısından da iyi bir tablo yaratmaz. Yurtdışı oylarının verilmesi halinde de yine kazanan Yeşil Sol Parti’dir. Bu sonuçlara göre 95 bin 782 AKP ise 31 bin 28’dir. Bu tabloya rağmen bizler 3 vekilimizi de meclise gönderiyoruz bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tüm halkımızı iradelerini sahiplenmeye çağırıyoruz. Yurt dışı oyları sisteme girene kadar HDP İl binamızda bekleyişimiz sürecektir. Halkımızın iradesinin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir