Uluslararası İmralı Delegasyonu Türkiye’ye gitti

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 24 yıldır ağırlaştırılmış tecrit altında tutulan ve 2 yılı aşkın bir süredir kendisinden haber alınamayan PKK lideri Öcalan’a yönelik tecride karşı 3 farklı ülkeden 3 kişilik, Uluslararası İmralı Barış Delegasyonu Türkiye’ye gitti.
Delegasyonda, Sosyoloji ve Antropoloji Proförörü Denis O’Hearn, Avrupa Konseyi Sol Grup Başkan Yardımcısı ile Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi temsilcisi ve İzleme Komitesi üyesi Laura Castel, İzlanda Eski Adalet ve İç İşleri Bakanı Ögmundur Jonasson yer aldı. Heyet, 11-12 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da siyasetçiler, sivil toplum ve hukuk örgütleriyle görüşmeler gerçekleştirerek, bir dizi temaslarda bulunacak.
Heyet ilk ziyaretini Abdullah Öcalan’ın avukatlarının bulunduğu Asrın Hukuk Bürosu’na gerçekleştirdi.
Heyet, avukatlar Raziye Öztürk, Emran Emekçi, İbrahim Bilmez ve Rezan Sarıca tarafından karşılandı.
‘HUKUK RAFA KALDIRILDI’
Benzer haberler
Görüşmede ilk olarak konuşan avukat İbrahim Bilmez, “Sayın Abdullah Öcalan sıradan biri değil” diyerek, sözlerine başladı. Daha sonra İmralı tecridine değinen Bilmez, “Bu durum halkı ilgilendiriyor. Dünyada eşi benzeri bulunmayan bir tecritte bulunuyor. Türkiye’de hukuk çoktan rafa kaldırıldı. Söz konusu Kürtler, Abdullah Öcalan ve muhalifler olunca hukuk rafa kaldırılıyor” dedi.
16 MİLYON İMZA AK’YE SUNULDU 
Müvekkilleriyle görüşmelerin engellenmesinin yanı sıra Abdullah Öcalan’a yönelik gayrihukuki uygulamaların darbe girişimi olarak nitelendirilen 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra tüm Türkiye’ye yayıldığını belirten Bilmez, İmralı Adası’ndaki uygulamaların hukuka dayanmadığını ve tamamen keyfi yöntemlerle uygulandığını söyledi. Kürt halkının Abdullah Öcalan’ı “lider” olarak gördüğünü dile getiren Bilmez, “Yıllar önce en zor şartlar altında imza kampanyası düzenlendi. Yakalama ve hapis ceza tehditlerine rağmen ‘Abdullah Öcalan irademizdir’ diyen 6 milyon ve daha sonra 10 milyon kişi imza verdi. Bu imzalar Avrupa Konseyi’ne sunuldu” ifadelerini kullandı.
Delegasyon üyeleri ise, bu imzaların akıbetini sorarak, örneklerinin kendilerine verilmesini istedi. Delegasyon üyeleri, ayrıca bu imzaların akıbetini de soracağını avukatlara iletti.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir