Mesud Barzani’den KDP ve KYB’ye çağrı: Bir araya gelin; Yeni bir sayfa açın

KDP lideri Mesud Barzani, KDP ve KBY’ye “farklılıklarını bir tarafa bırakıp bir araya gelme” çağrısı yaptı. Barzani, Kürdistan’daki partilerden de yeni bir sayfa açmasını istedi.

Barzani Ulusal Anıtı’nın açılış töreninde bir konuşma yapan Mesud Barzani, “Kürdistan’daki tüm taraflara, yeni bir sayfa açılması için 18 Mayıs’tan önce büyük bir toplantı düzenlemelerini ve farklılıkları bir tarafa bırakarak tüm sorunlara çözüm bulunmaları çağrısında bulunuyorum” dedi.

Barzani, bu toplantıdan önce KDP ve KYB yönetiminin bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, „Her iki tarafın yönetiminden bir araya gelerek bu belirsizliği ortadan kaldırmalarını ve kapsamlı toplantıya zemin hazırlamalarını istiyorum” dedi.

Törende Kürdistan Bölgesi, Irak ve yurt dışından çok sayıda şahsiyetin katıldığına dikkati çeken Barzani, “Bu katılım Barzan’ın dar hizipçiliğin ve belirli ideolojilerin üstünde olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Siyasi tarafların artık birbirini kırmaması gerektiğine işaret eden Barzani, “Karşıtlık hiç bir tarafa kazanım sağlamaz” dedi ve diyalog için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü için olumlu bir atmosfer oluştuğunu dile getiren Barzani, , merhum Mele Mustafa Barzani’nin izinden gidenler olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını, tüm sorunların barışçıl, saygı ve ortak çıkarlar temelinde çözülmesini istediklerini söyledi.

Başkan Barzani, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’ye törene katılıp konuşma yaptığı için teşekkür etti. Barzani, „Siyasi anlaşmayı çok ciddi bir şekilde uygulamaya çalışıyor ve onu tüm gücümüzle destekleyeceğimizi bir kez daha yineliyorum” ifadelerini kullandı.

„İyi niyet ve samimiyet varsa çözülemeyecek sorun yoktur“ diyen Barzani, „Umarız bu iklim ve bu durum diğer tüm sorunları çözmemize neden olur” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Barzan bölgesinin tarihine de değinen Başkan Barzani, Barzan’da gerçekleşen mücadelenin ulusal kurtuluş hareketi olduğunu ve etkisinin de büyük olduğunu ifade etti.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir