Türkan Elçi: “Hayal ettiğimiz adil, eşit, barışçıl, huzurlu dünya öyle kolay elde edilecek bir dünya değil. Yola devam”

CHP İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e giren, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi ve Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Türkan Elçi, “Hayal ettiğimiz adil, eşit, barışçıl, huzurlu dünya öyle kolay elde edilecek bir dünya değil. Yola devam” mesajı verdi. .

 

Seçimden sonra dinlenip, dinleyip bir iki kelam edeyim dedim. Uğrunda mücadele ettiğimiz değerlerin az buz şeyler olmadığını unutarak bazılarımızda bir umutsuzluk, bir karamsarlık hali. Oysa hayal ettiğimiz adil, eşit, barışçıl, huzurlu dünya öyle kolay elde edilecek bir dünya değil. İnsanların ölümüne itiraz ettiğimiz bir anda kameraların gözleri önünde öldürüldüğümüz bir ülkede yaşadığımızı unuttuk galiba. Bunca kötülüğe rağmen elde ettiğimiz başarımız azımsanmamalı. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, hayal ettiğimiz ve hakkımız olan dünya için yola devam. Not: Zorlu hayatım, çıkılan yolculukların yarım bırakılmamasını ve eninde sonunda başaracağımızı bana öğretti. Yola devam.”

Benzer haberler

Amerika’dan Ukrayna’ya 6 milyar dolarlık yeni ek…

İsrail duyurdu: Lübnan’a hava saldırısında Cemaat…

Meclis’e giren Türkan Elçi, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla ilgili olarak Twitter’dan seçmene mesaj verdi.

Kaynak: T24

 

İlginizi çekebilir