AKP Hakkari İl Başkanlığından, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz edildiği bildirildi.

14 Mayıs’ta gerçekleşen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre Hakkari’de 3 miletvekiliğininin tümünü Yeşil Sol Parti kazandı.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre milletvekilliği seçimlerinde Yeşil Sol Parti, 95 bin 200 oyla yüzde 64,05; AK Parti, 29 bin 357 oyla yüzde 19,75; CHP, 9 bin 915 oyla yüzde 6,67 aldı.

Böylece Yeşil Sol Parti’nin adayları Vezir Parlak, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez yeni milletvekilleri oldu.

Kentteki bağımsız aday Esat Canan ise 2 bin 871 oy aldı.

AKP Hakkari’de Abdulmuttalip Özbek, Mehmet Budak ve Hikmet Yaşar’ı aday göstermişti. AK Parti adayların hiçbir Meclis’e seçilmedi.

AKP İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, il ve ilçelerde seçim sonuçlarına itiraz edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde çok sayıda sandıkta blok halinde oy kullanıldığı, sandığa gitmeyen seçmenler yerine oy kullanıldığı, sandık sayım, döküm tutanaklarının sisteme hatalı girilerek maddi hatalar yapıldığı, gizli oy kullanma ilkesine uyulmadığı, geçersiz oyların olağan dışı bir yoğunlukta olduğu ve bunlar gibi birçok usulsüzlük yapıldığından dolayı süresi içinde seçim sonuçlarına itirazlar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.”

Rudaw

İlginizi çekebilir