Trump, Facebook ve Instagram hesaplarını tekrar kullanabilecek

Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarının çatı şirketi Meta, eski Başkan Donald Trump’ın hesaplarının yeniden açılacağını açıkladı.

Trump’ın 6 Ocak 2021’deki Kongre saldırısının ardından iki yıldır askıya alınan hesapların önümüzdeki haftalarda açılacağını söyleyen Meta’nın küresel ilişkiler direktörü Nick Clegg, “halkın politikacıların ne dediğini duyabilmesi gerektiğini“ söyleyerek, „Askıya alma, olağanüstü koşullarda alınmış olağanüstü bir karardı“ diye ekledi.

Yapılan incelemede Trump’ın hesaplarının artık kamu güvenliği açısından ciddi risk teşkil etmediğinin tespit edildiğini kaydeden Clegg, ancak Trump’ın geçmişteki ihlalleri nedeniyle yüksek cezalarla karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.

Benzer haberler

Beyaz Saray: Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir…

Amerika: Kuzey Suriye’de siyasi partilerin ofislerine…

Clegg, firmanın Trump’ın „Kongre Binası’nda şiddet olaylarına karışan kişileri övmesinin“ ardından harekete geçtiğini ve hesapları askıya aldığını anımsattı.

Cumhuriyetçiler, gelecek yıl yeniden başkanlığa aday olmaya hazırlanan Trump’ın Facebook’a geri dönmesine izin verilmesi için baskı yapıyordu.

Trump’ın yeniden sosyal medya platformlarına dönecek olması Demokratlar ve bazı aktivist örgütler tarafından eleştirildi. Demokratlar, eski başkanın sosyal medya platformlarını 2020 seçimlerini kazandığına dair yanlış iddiaları tekrarlamak için kullanabileceğine dair endişelerini dile getirdiler.

 

/VOA/

İlginizi çekebilir