Amerika: Kuzey Suriye’de siyasi partilerin ofislerine yönelik saldırılar durmalıdır

ABD’nin Suriye Büyükelçiliği, Rojava’da siyasi partilerin ofislerinin yakılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, ““Kamışlo’da PDK-S’nin ofislerinin yakılmasını kınıyoruz. Kuzey Suriye’de siyasi partilerin ofislerine yönelik saldırılar durmalı ve sorumlular ortaya çıkarılmalıdır” dedi.

Amerika’nın Suriye Büyükelçiliği Kamışlo’da ve Tirbespiye’de yakılan PDK-S bürolarına ilişkin açıklama yaptı.

Büyükelçiliğin X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Kamışlo’da PDK-S’nin ofislerinin yakılmasını kınıyoruz. Kuzey Suriye’de siyasi partilerin ofislerine yönelik saldırılar durmalı ve sorumlular ortaya çıkarılmalıdır. Tüm tarafları, Suriye halkının isteklerini şiddete başvurmadan gerçekleştirmek için anlamlı söylemlerde bulunmaya çağırıyoruz.”

 

Öte yandan Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı İlham Ahmed de yaptığı açıklamada olayı kınadığını söyledi.
Rojava Gündemi’nin haberine göre Ahmed, ”Kuzey ve Doğu Suriye bölgesinde ENKS ofislerinin yakılması olayları bizim tarafımızdan da Özerk Yönetim tarafından da onaylanmadığını ve bu olayların kınandığını” söyledi.
Ahmed, ”Bu tür olayların Özerk Yönetim ile hiçbir ilgisinin olmadığını biliyoruz ancak bunlar meydana geldiği ve tekrarlandığı sürece bu tür olayların araştırılmasından yönetim ve ilgili kurumlar sorumludur. Faillerinden hesap sorulması ve adalet önüne çıkarılması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
Ahmet son olarak, PYD’nin olayın arka planının ortaya çıkarılması için “Asayiş” güçleriyle işbirliği yapılması çağrısında bulundu.
İlginizi çekebilir