Pervin Chakar, Avrupa turnesiyle müzikseverlerle buluşacak

 

Soprano Pervin Chakar, Mart ayından itibaren Avrupa turnesine başlıyor. Paris, Stockholm ve Helsinki’de müzikseverlerle buluşacak…

Chakar, 17 Mart’ta Paris’in prestijli konser salonlarından Salle Cortot’da Kürt modern dans sanatçısı – Balerin Leyla Bedirxan’ı ama konserinde Gounod, Mozart, Bellini, Verdi ve Puccini’den seslendireceği aryaların yanı sıra Kürtçe stranlara da lirik soprano sesiyle yeniden hayat verecek.

Benzer haberler

Austin: Hamas’ın Gazze’deki birliklerimize…

Tayakısı: Buğday Taban Fiyatı En Az 15 Lira olmalı

Geçtiğimiz aylarda Leyla Bedirxan’ın mezarı bulunmuş ve yoğun bir ilgi uyandırmıştı sosyal medyada. Bunun üzerine Soprano Pervin Chakar Leyla Bedirxan’ı anacağı bir konser düzenlemek istediğini belirtmişti. Bu konsere Paris Kürt Enstitüsü ev sahipliği yapmakta ve Paris’te yaşayan tüm herkes bu tarihi ana tanıklık etmek için davetlidir.

Biletler billetci.com ve sallecortot.com sitelerinden tükenmeden temin edilebilir.  

Chakar, 8 Nisan’da Konserthuset Stockholm’de, ardından 20 Nisan’da Viyana’da Ehrbar Konser Salonu’nda konser turnesine yoğun bir şekilde devam edecek. Stockholm konseri için biletler, tükenmeden konserthuset.se sitesinden temin edilirken Viyana Konseri biletleri ise Ehrbar Saal ve EventJet sitesinden temin edilebilecek.  

Ayrıca 26 Mayıs’ta Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de Temppeliaukion Kirkko’nun eşsiz atmosferinde Finli Soprano Sanna Matinniemi ile birlikte ”Rauhaa sydämestä sydämeen” yani “kalpten kalbe barış” temalı Kürtçe ve Fince şarkılar ve opera aryalarının yanı sıra dini eserler ile sevenleriyle bir araya gelecek. Bu konserin biletleri ise Ticketmaster sitesinde online olarak temin edilecektir.

İlginizi çekebilir