Pentagon: Türk MİT’inin IŞİD operasyonunu doğrulayamayız

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT), IŞİD’in lideri Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi’ye yönelik operasyonuna ilişkin soruya “Türk MİT’in, IŞİD operasyonunu doğrulayamayız” dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, “Bu haberleri şu anda doğrulayamayız. Eğer doğruysa, memnuniyetle karşılanır. Genel anlamda, Türkiye’nin IŞİD’e karşı yaptıklarını takdir ediyoruz. Bildiğiniz gibi, Kuzey Suriye’deki sınır bölgelerinde, Türk kuvvetleri geçmişte de IŞİD ile mücadele etti. Ve yine, IŞİD‘in kalıcı olarak yenilgisine yardımcı olmak için uluslararası toplumun yapabileceği her şey çok faydalıdır” dedi.

İki ülke silahlı kuvvetleri arasında bu konuda herhangi bir iletişimin söz konusu olup olmadığı sorusunu ise Ryder, ABD’nin Avrupa Kuvvetleri Komutanlığına yönlendirerek yanıtlamaktan kaçındı.

Erdoğan, 30 Nisan’da, El Kureyşi’nin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı da dün Türkiye’den gelen bilgiyi teyit edemeyeceklerini, Türk hükümetinin daha çok bilgi vermesi gerektiğini açıklamıştı.

/Ajans/

İlginizi çekebilir