Pentagon: İran’ın Suriye’deki hareketlerinden haberdarız

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, İran destekli silahlı grupların Irak ve Suriye’deki hareketlerinden haberdar olduklarını söyledi. Irak güvenlik güçlerinin IŞİD’e karşı mücadelede büyük ilerleme kaydettiğini belirten Ryder, mevcut durumda Irak’ta 2 bin 500 ABD askerinin bulunduğunu aktardı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, haftalık basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rûdaw muhabiri Diyar Kurde’nin İran’a yakın silahlı grupların Suriye’deki askeri hareketleri ve bu ülkeden Suriye’ye silah nakliyle ilgili bir sorusuna yanıt veren Ryder, “İran ve silahlı grupları hakkında konuştuğumuzda, İran’ın finanse ettiği gruplar tarafından bölgede (Irak ve Suriye) çok fazla hareketlilik gördüğümüz gerçeğinden çok bahsettik” dedi.

Benzer haberler

Amerika’dan Ukrayna’ya 6 milyar dolarlık yeni ek…

İsrail duyurdu: Lübnan’a hava saldırısında Cemaat…

Ryder, ABD’nin “yasadışı silah ve mühimmat sevkiyatını durdurmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını” belirterek, “İran’ın artan askeri hareketleri ve Suriye’ye silah sevkiyatı ABD ve müttefiklerimizin çoğu tarafından bir meydan okuma olarak görülüyor” diye konuştu.

Peşmerge güçleri ve Irak güvenlik güçlerinin IŞİD’le mücadele kabiliyetinde büyük ilerleme kaydettiğini ifade eden Ryder, ABD’nin Irak’ta uluslararası koalisyon çatısı altında operasyonlara katılan, eğitim ve danışma misyonuna katılan yaklaşık 2500 askerinin olduğunu söyledi.

Patrick Ryder, Rojava’da ve Özerk Yönetimin kontrolündeki diğer bölgelerde Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile IŞİD’e karşı mücadelede koordineli çalıştıklarını belirtti.

 

/rd/

İlginizi çekebilir