Paris’te Kürtleri katleden şahıs başka bir davada 3 yıl hapis cezası aldı

Paris İstinaf Mahkemesi, Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nde Kürt kadın öncülerinden Emine Kara (Evin Goyi),  Kürt sanatçı Mir Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve Abdurrahman Kızıl’ı katleden, 3 kişinin de yaralanmasına yol açan zanlı William Malet’e daha önce evine hırsızlık için giren üç kişiyi yaralamak suçundan verilen hapis cezasını artırdı.  

Zanlı, geçen yıl aynı davada 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, biri Faslı, ikisi Cezayirli, 20 ila 28 yaşları arasındaki üç hırsıza ise bir yıl hapis cezası vermişti.

70 yaşındaki ulusal demiryolları işletmesinden emekli katil, 2016 yılında evine giren üç hırsızı yaralamasıyla ilgili aldığı daha önceki cezaya yapılan itirazla ilgili 21 Mart’ta İstinaf Mahkemesi’nde yargılandı.

Benzer haberler

Amerika’dan Ukrayna’ya 6 milyar dolarlık yeni ek…

İsrail duyurdu: Lübnan’a hava saldırısında Cemaat…

İstinaf Mahkemesi bugün açıkladığı kararda, büyük bıçakla hırsızları yaralayan William Malet’nin “meşru müdafaa sınırları dışına çıkarak hareket edip suç işlediğine” hükmetti ve daha önce verilen bir yıllık hapis cezasını 3 yıla çıkarttı.

William Malet, geçen yıl 23 Aralık’ta Paris’te gerçekleştirdiği saldırıda 3 Kürdü öldürüp, üç kişiyi de yaralamıştı. William Malet, ilk ifadesinde “ırkçı” nedenlerle bu suçu işlediğini söylemişti.

Ancak bu davayla ilgili de henüz bir gelişme yaşanmadı ve olayın arkasındaki güçler bugüne kadar ortaya çıkarılmadı.

/en/

İlginizi çekebilir