Sebahat Tuncel’in de arasında olduğu 28 kişi için hapis cezası istendi

Demokratik Bölgeler Partisi (BDP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile Jiyan Haber İmtiyaz Sahibi İdris Yayla’nın da aralarında olduğu 28 kişi hakkında “gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet” iddiasıyla açılan davanın 13’üncü duruşması Batman 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yayla ile farklı bir dosyadan tutuklu bulunan Tuncel’in katılmadığı duruşmada, avukatları hazır bulundu.

Yapılan yoklamanın ardından söz alan bir kısım sanıklar müdafii Şirin Şen, iddianamedeki olay bölümünde müvekkili Fatma Kapalıgöz ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmadığını sadece iddianamenin sevk maddelerinde Kapalıgöz’ün isminin yer aldığını söyledi. Mahkemenin yalnızca iddianamede anlatılanlara bağlı yargılama yapabileceğini ifade eden Şen, ayrıntılı savunmasını esas hakkındaki mütalaa hazırlandıktan sonra yapacağını belirtti.

Diğer avukatlar da esas hakkındaki mütalaa sunulduktan sonra savunma yapacaklarını ifade etti. İddia makamı daha önce hazırladığı anlaşılan esas hakkındaki mütalaasını duruşma salonunda okumadan mahkemeye sundu. Mütalaada dava konusu olay anlatılarak İdris Yayla ve diğer 25 sanığın izinsiz yapılan protesto eylemine katılarak üzerlerine atılı “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” suçunu işlediklerini iddia ederek sanıkların muattala doğrultusundaki sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmalarını talep etti.

Benzer haberler

Zana’dan Orhan Doğan’a karanfil

Seçmenler nasıl oy kullanacak, önce hangi oylar sayılacak ve…

SAVCILIK CEZA İSTEDİ

Esas hakkındaki mütalaada savunmaları alınamadığı için haklarında yakalama kararı çıkarılan üç sanığın dosyalarının ayrılması da istendi. Daha sonra söz alan sanık müdafileri, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre talep etti.

İddia makamının mütalaası doğrultusunda üç sanığın dosyalarının ayrılmasına karar veren hakim, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için sanıklar ve avukatlarına bir sonraki celseye kadar süre vererek davayı 22 Haziran’a erteledi.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir