Oktay Candemir: Al İdris Naim Şahin’i Vur Süleyman Soylu’ya!

Türkiye’de hiçbir İçişleri Bakanı topluma güven vermedi. Hepsi de çok gergin, agresif ve saldırgan oldular.

İsmet Sezgin, Mehmet Ağar, Meral Akşener, Abdülkadir Aksu, Sadettin Tantan, İdris Naim Şahin ve şimdi de Süleyman Soylu… 

Bu saydıklarımın ortak özellikleri o kadar fazla ki,  devlette İçişleri Bakanı nasıl olmalı diye kırmızı kitap mı var diye düşündürüyor.

Devlet refleksli ortak özellikleri insanda Kırmızı Kitap kriterleri çağrışımı yapıyor.

“Belki resim yaparak tuvale yansıtıyor. Şiir yazarak şiirine yansıtıyor, günlük makale, fıkra yazarak oralarda bir şeyler yazıp çiziyor. Terörün arkadan dolanarak arka bahçede yürüttüğü faaliyetler ki, arka bahçe İstanbul’dur, İzmir’dir, Bursa’dır. her neyse, üniversitede kürsüdür, dernektir, sivil toplum kuruluşudur…”

2012 yılında dönemin İçişleri Bakanı olan İdris Naim Şahin bunları söylerken, tam da o  günlerde “Recep Tayyip Erdoğan’dan hesap sormazsam namerdim, ona gününü göstereceğim” diyen DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun gün gelecek, Erdoğan’ın kabinesinde İçişleri Bakanı olacağını tahmin bile edemezdi herhalde.

Soylu, İçişleri Bakanlığı yaptığı 4 yıl içinde İdris Naim Şahin’in eleştiri konusu olan sözlerini tümüyle hayata geçirdi.

*Şiir, makale, fıkra yazanlar ‘Örgüt Propagandası’ yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı, yargılandı ve tutuklandı.

*Üniversite kürsüsünden bilim adına konuşan tüm akademisyenler ya ihraç edildi, ya tutuklandı.

*Sivil toplum kuruluşlarının çoğu KHK ile kapatıldı. Baroları böldükten sonra şimdi de Tabip Odasını bölmeye hazırlanıyorlar.

Şahin’in ardıllarından Süleyman Soylu onun sözlerini yerde bırakmadığı gibi, onun söylediklerinden çok daha fazlasını yaptı.

İkisi arasında ki teorik ve pratik uyuma şöyle bir bakalım:

Sırrı Süreyya Önder meclis kürsüsünden “İdris Naim Şahin vatandaşta ‘Bundan bakan oluyorsa, benden her şey olur’ duygusu uyandırıyor” demişti…

Soylu ise insana ‘Bu ülkede artık yaşanmaz’ duygusunu fazlasıyla hissettiriyor.

İdris Naim Şahin yurttaşa takla attırıyordu, Soylu tüm ülkeye perende attırıyor…

İdris Naim Şahin, PKK için “ Bu yıl içinde bitecek” diyordu; Soylu, yılda üç defa tarih vererek ‘Bir iki ay içinde bitecek’ diyerek PKK’yi hala bitirmeye devam ediyor(!)

İdris Naim Şahin, Roboski katliamı için ne yaptıysa ne dediyse Soylu’da Van helikopter vakasında aynı şeyleri yaptı.

Al birini vur ötekine…

Bir şarkı da diyor ya:

Bir gün aşklar biter hatıralar kalır/Kimi seversen sev hep hatırlatır/Gelenler gideni elbet aratır.

 

İlginizi çekebilir