Muharrem İnce’nin kararı hakkında Meral Akşener’den ilk yorum

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener , Star TV’den Nazlı Çelik’in konuğu oldu. Akşener, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekilmesi hakkında ilk kez konuştu.

Çekime kararına saygı duyduğunu belirten Akşener, İnce’nin ‘Kaybettiklerinde suçu bana atmasınlar bahaneleri kalmasın’ sözlerine ilişkin, “Sayın İnce’nin bir kırgınlığı var muhtemelen. Adaylığı konusunda. O nedenle bu cümleyi kurmuş diye düşünüyorum. Kazanmak kaybetmek tamamen seçmenin gönlünü kazanmaktır. O suçlu bu suçlu diye bir durum yoktur” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İnce’ye çağrısı hakkında olumlu baktığını belirten Akşener, tam olarak şöyle konuştu:

Akşener, şunları dile getirdi:

“İnce’nin ilk adaylığını ilan ettiği dönemde zaman zaman eleştirilere kaldığı dönemde Sayın Oğan için de geçerli, herkesin aday olma hakkına saygı duymak gerekir diyen bir kişiyim.

Bugün istifasına elbette saygı duyuyorum. Ama istifasına götüren bu belden aşağı olan kendisinin de ifade ettiği, içim acıyarak izledim, bu tür konuların da artık Türkiye için bitmesi gerektiğini ifade etmek isterim. Bu durumu kınadık. İnşallah her şey iyi olur.

Bütün sonuçlarla ilgili siyasetçinin görevi, seçmenin gönlümü almaktır. Projelerini beğendirmektir. Bunun sonucunda hür ve bağımsız irade ile seçmenin oy kullanması halinde siyasetçi veya sistem buna amenna demek gerekir.

 

Demokrasileri her şey tartışılabilir bir tek sonuç tartışılamaz. Üç kağıt dönmediği sandığa attığı oyu, beğenmeme lüksümüz olamaz.

Biz eğer Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak seçmeni ikna edememişsek, ortaya çıkacak sonuçtan biz sorumluyuzdur.

Sayın İnce’nin bir kırgınlığı var muhtemelen. Adaylığı konusunda. O nedenle bu cümleyi kurmuş diye düşünüyorum. Kazanmak kaybetmek tamamen seçmenin gönlünü kazanmaktır. O suçlu bu suçlu diye bir durum yoktur.

Şu anda kimseyle görüşmedim, Denizli’deydim biraz da bu program için hazırlandım.

Yalnız saat 22.00’de altı genel başkan 2 gün önce kararlaştırılmış bir toplantı olacak. Orada bir konuşma geçer

Tekrar söylüyorum sayın İnce’ye başarılar dilerim tavrına saygı duymamız gerekir. Kılıçdaroğlu’nun davetine de olumlu baktığımı ifade etmek isterim.

Sayın İnce ve Sayın Kılıçdaroğlu arasında bir görüşme olabilirse bir durumdur.”

Kaynak: Tele1

İlginizi çekebilir