Mardin’de katledilen 5 Duhoklunun davasında gelişme

 Mardin-Nusaybin karayolu üzerinde 19 Ocak 2023’te Duhoklu iki aileden 5 kişinin katledildiği davada mahkeme sanıklara ait banka hesaplarının bilirkişi tarafından incelenmesine karar verilerek duruşmayı 13 Haziran 2024’e erteledi.

Mardin’de 19 Ocak 2023 tarihinde 5 Kürdistan Bölgesi vatandaşının öldürüldüğü saldırı ile ilgili 5 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mağdur ailelerin katılmadığı duruşmada aileler adına avukatlar hazır bulundu.

Taraf avukatlarının dinlenmesinden sonra mahkeme heyeti sanıklara ait banka hesaplarının dosyaya eklenmesine ve bu hesapların bilirkişi tarafından incelenmesine karar verildi.

Tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar veren mahmeye heyeti bir sonraki duruşmayı 13 Haziran 2024 tarihine erteledi.

Ne olmuştu?

Mardin-Nusaybin karayolu Yeniköy mevkiinde 19 Ocak’ta Duhok plakalı cipe yönelik düzenlenen silahlı saldırıda Hindirin Abdullah Salih (39), Wahide Haydar Casım (63), Abdullah Salih Mustafa (69) olay yerinde, Çimen Şahin Halid (75) ve Ahmed Celaleddin İbrahim Bêzelî (45) ise ağır yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirmişti.

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Abdullah Kaplan, Faris Akseven, Murat Yiğit. İbrahim Doğan ve Çiğdem Bozkurt gözaltına alınmıştı.

Sanıklardan Abdullah Kaplan, Faris Akseven ve Murat Yiğit’e, “gece vakti yağma, bir suçu gizlemek, başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme ve birden fazla kişi tarafından silahla yağma”, İbrahim Doğan’a “izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma” , Çiğdem Bozkurt’a ise “suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme” suçlamaları yöneltildi.

Abdullah Kaplan, Faris Akseven ve Murat Yiğit hakkında “kasten öldürme”, “nitelikli yağma” ve “ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 11 yıldan 18’er yıla kadar hapis cezası, İbrahim Doğan’a da “izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma” suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir