Kürdistan Bölgesi Hükümeti: Kor Mor gaz sahasına yapılan saldırıda 4 Yemenli çalışan yaşamını yitirdi

 Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Kor Mor gaz sahasına düzenlenen saldırıda 4 Yemenli çalışanın yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Peşewa Hewramani, yaptığı yazılı açıklamada, “Irak’ta enerji sektörünü ve ekonomik altyapıyı iyileştirmek için geçmişte iyi çabalar gösterildi. Özellikle Kürdistan Bölgesi’nde sorunların çözümüne yönelik adımlar atılırken, şer odakları bir kez daha Kor Mor sahasını hedef alarak bir terör eylemi gerçekleştirdi” dedi.

Hewramani açıklamasının devamında  “Maalesef şu ana kadar 4 Yemenli çalışan şehit oldu. Gaz sahasında da büyük oranda tahribat ve maddi zarar meydana geldi. Bu saldırı elektrik üretiminde kesintilere sebebiyet verecektir” ifadelerine yer verdi.

Irak hükümetine çağrıda bulunan Hewramani “Tekrarlanan bu saldırıların durdurulması gerekiyor ve bu terör eyleminin faillerinin bulunarak adalete teslim edilmesi ve bu eylemlerin tekrarının önlenmesi için federal hükümetin ilgili kurumlarına acil koordinasyon ve yardım çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Doğal Kaynaklar ve Elektrik Bakanlıklarının ortak açıklamasında da saldırı nedeniyle elektrik üretiminde 2 bin 500 megawatt azalma yaşandığı kaydedildi.

Aralıklarla saldırıların hedefi olan Kor Mor sahası, en 25 Ocak’ta İHA saldırısına maruz kalmıştı.

Öte yandan Irak ve Kürdistan Bölgesi’nden heyetler dün yapılan saldırıyı yerinde araştırmak için Süleymaniye’deki Kor Mor Gaz sahasına gidecek.

Rûdaw’a konuşan Çemçemal Kaymakamı Ramık Ramazan, “Kürdistan Bölgesi heyeti bugün Süleymaniye’ye geldi, ancak Bağdat heyeti daha gelmedi. Onların da bugün Kor Mor’u ziyaret etmeleri bekleniyor” dedi.

Dün akşam saatlerinde Kor Mor Gaz sahasına katyuşa tipi roketlerle bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda Yemen vatandaşı 4 kişi hayatını kaybetti iki kişi de yaralandı. Çemçemal Kaymakamı Ramık Ramazan’ın aktardığına göre yaralıların durum iyi.

Drone saldırısını yer hangi bir örgüt veya yapılanma üstlenmezken, Kürdistan Bölgesi’nin elektrik üretimine 2 bin 500 megavat zarar verdi.

Kor Mor Gaz sahası Ocak ayında da aynı nokta hedef alınmıştı.

 

/rd/

İlginizi çekebilir