Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne resen soruşturma açıldı

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığı” iddialarına ilişkin resen soruşturma başlattığını duyurdu.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 13 Nisan 2024 tarihli toplantısında, İstiklal Marşı’mızın okutulmaması ve saygı duruşunda bulunulmaması olayı ile ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Mardin ve Diyarbakır belediye başkanlarından yalanlama

Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ise meclis toplantısında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığı”  iddiasına ilişkin X yaptığı açıklamada  şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’de bayrak ve dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini, bu ülkenin ortak değerlerine her zaman saygı duyduğumuzu belirtmek isterim. İddia edildiği gibi bu ülkenin değerleri meclisimizde oylamaya sunulmamıştır. Söz konusu hadisenin mevcut gündemlerin dışında olduğunu, bundan önceki oturumlarda da şahsın bu tür gündem dışı konularla meclisin asli görevlerini aksattığını halkımızla paylaşmak isterim. Kamuoyunun bu tür karalama politikalarına itibar etmemesini rica ediyoruz. Ülkemizin, kentimizin ve halkımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz.”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun yazılı açıklamada söz konusu haberleri yalanlamıştı.

İçişleri müfettiş görevlendirdi

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır’daki meclis açılışlarında “İstiklal Marşının okunmaması” ve “Türk bayrağının kaldırılması” iddiaları ile ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıklamıştı.

 

/rd/

İlginizi çekebilir