Jin derginin 56’ncı sayısı yayınlandı

 Jin dergi 56’ncı sayısı “Demokratik ve özgür bir toplum için eşit temsiliyet” başlığıyla çıktı. 

Haftalık olarak okuyucusuyla buluşan Jin dergi, 56’ncı sayısında kadınların eşit temsiliyet hakkına odaklanarak yerel yönetimlerde toplum için yaratacağı özgür ve demokratik yaşama odaklanıyor.
“Yerel yönetimlerle bahar gelecek” başlıklı yazısıyla “Kendi kendini yönetmek nedir, nasıl bir sistemle bu örülebilir” sorusuna odaklanan Çiğdem Kılıçgün Uçar, kayyım rejiminin yarattığı olumsuzluğa odaklanıyor.
Adalet Kaya, “Eşbaşkanlık ve toplumsal dönüşüm” başlıklı yazısında, eşbaşkanlığın neden olması gerektiğine dikkat çekiyor.
Gülnur Aksop, “Eşit yurttaşlık, eşit temsil” başlıklı yazısında yerel seçimlere giderken, partilerin ayırdığı kotaların yetersizliğine ve eşit temsiliyetin özellikle yerel yönetimlerde kadınlara ait alanların yaratımında ve toplumdaki iyileştirmede ne kadar önemli olduğuna dikkat çekiyor.
“Özgür bir yaşam inşası olarak eşbaşkanlık” başlıklı yazısında Deniz Jin, eşbaşkanlığı kadın ve erkeğin özgürleşme zeminlerinden birisi olarak ele alırken aynı zamanda bu zeminde eşbakanlığın aynı zamanda erkeğin tekçi zihniyet ve sistemden kendini özgürleştirmesi olduğuna odaklanıyor.
Karin Nansen, “Sistemik krizlerle mücadele etmek ve toplumu değiştirmek için halkların entegrasyonu” başlıklı yazısında, krizlerle ulusal sınırlar içinde ya da sadece bölgesel ve yerel düzeyde mücadele etmenin mümkün olmadığına, bu mücadelenin uluslararası bir dayanışmayla mümkün olduğuna dikkat çekiyor.
“Feminizm halkların bütünleşmesi için köprüler kurar” başlıklı yazısında Alejandra Angriman, feminizmin bölgesel entegrasyon süreçlerindeki rolünü Amerika halkları açısından ele alarak, Feminizmin köprüler kurarak mücadeleyi birleştirme gücüne odaklanıyor.
Benzer haberler

Avrupa Parlementosu kadına yönelik şiddet konusundaki ilk AB…

DEM Parti Kadın Meclisi: Savaş karşıtı bir siyaseti büyütmek…

Yeni sayıdaki tüm başlıklar şöyle:
Yerel yönetimlerle bahar gelecek / Çiğdem Kılıçgün Uçar
Eşbaşkanlık ve toplumsal dönüşüm / Adalet Kaya
Özgür bir yaşam inşası olarak eşbaşkanlık / Deniz Jin
Eşit yurttaşlık, eşit temsil / Gülnur Aksop
Sistemik krizlerle mücadele etmek ve toplumu değiştirmek için halkların entegrasyonu / Karin Nansen – Çeviri: Jin Dergi Ekibi
Feminizm halkların bütünleşmesi için köprüler kurar / Alejandra Angriman – Çeviri: Jin Dergi Ekibi

 

/ Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir