İstinaf’ın hapis cezasını onadığı Dal cezaevine konulacak

Konya’da 2021 yılında kardeşini katleden grubu dağıtmak için havaya ateş açan Hamdi Dal, hakkında “silahlı tehdit”ten verilen hapis cezasının İstinaf’ta onanması üzerine gözaltına alındı. Dal, işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevine konulacak.
Konya’nın Meram ilçesine bağlı Çarıklıköy Mahallesi’nde yaşayan Diyarbakırlı Dal Ailesi’ne yönelik 21 Temmuz 2021 tarihinde 80 kişilik bir ırkçı grup tarafından gerçekleştirilen saldırısında Hâkim Dal hayatını kaybetti. Hâkim Dal’ı katleden sanıklar hakkında Konya 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, sadece saldırganlardan Mehmet Ölmez’e 25 yıl ceza verildi.
Kardeşi katledilen Hamdi Dal hakkında “silahla tehdit”ten açılan davada ise 3 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verildi.
İstinaf Mahkemesinin hakkındaki hapis cezasını onadığı Hamdi Dal, bugün gözaltını alındı. Dal, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Konya E Tipi Kaplı Cezaevi’ne götürülecek.
Dal Ailesi’nin avukatı Abdurrahman Karabulut, saldırının aynı kentte yaşayan Dedeoğlu Ailesi’ne yönelik gerçekleştirilen katliamdan 9 gün önce yapıldığını, ırkçı saldırıların art arda yaşandığını hatırlattı.
Avukat Karabulut, “Saldırgan gruptaki 6 kişi verdikleri ifadelerde cami hoparlöründe ‘Kürtler bizim tarlalarımızı işgal ettiler’ diye anons geçti diyor. Bunun üzerine saldırganlar silahlarını da alarak köyden uzak olan Dal Ailesi’ne saldırıyorlar. Bunun üzerine katledilen Hakim Dal, gelerek grubu dağıtmaya çalışıyor. Saldırgan grup burada Hakim Dal’a taşlarla saldırıyor. Gruptan bir kişi de silahla ateş ediyor. Bunun üzerine kardeşi Hamdi Dal saldırgan grubu dağıtmak için havaya silah ile ateş ediyor. Yani kardeşini kurtarmaya çalışan Hamdi Dal, 27 kişiye karşı silahla tehditten verilen 3 yıl 3 ay 15 cezası kesinleştiği için cezaevinde gönderilecek” dedi.
‘IRKÇILIK YARGI ELİYLE DEVAM EDİYOR’ 
Mahkemenin Hamdi Dal hakkında verdiği hapis cezası için “kahredici” deyin Av. Karabulut, “Irkçılık yargı eliyle sistematik olarak devam ediyor. Siz Kürt ve sanıksanız; saldırganlara cezasızlık, kardeşini koruyana ceza. Bunun adı tam olarak budur. Bakın karşı taraftan 80 kişilik gruptan bir kişi dışında hiçbirine ceza yok. Normalde katliamdan dolayı bu 80 kişilik saldırganların hepsinin müebbet alması gerekirken, Kardeşinin canını kurtarmaya çalışan kişiye ceza veriliyor. Bu ırkçılık yargı eliyle devam ediyor. Bir defa daha kahrolduk” sözleriyle karara tepki gösterdi.
Kaynak: MA
İlginizi çekebilir