İstanbul’da Şahkulu Dergahı’na silahlı saldırı

Şahkulu Dergahı’nın İstanbul-Pendik’te bulunan şubesine silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Deprem bölgelerine gönderilmek üzere hazırlanan yardım paketleri TIR’lara yüklenirken silahlı kişiler ateş açtı. Bacağından yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Şahkulu Sultan Dergahı Başkanı Beyzade Özkahraman, olaya ilişkin „Bizim Pendik şubemiz var. Depremzedeler için çok miktarda bağış topladı. Şahkulu’nda toplanan bağışlarla birlikte TIR’larla Anadolu’ya sevk edildi. Çok büyük çaba gösterdik depremde. TIR’lardan birine el koymak istemişler. Gasp gibi bir durum olduğunu anladık. Çocuklar da vermemek için direnmiş. O direnme sırasında ateş edilmiş. Arkadaşlarımızdan biri yaralanmış. Olay gasp gibi görünüyor“ açıklamasında bulundu.

Benzer haberler

64 yazar ve sanatçıdan çağrı: Taksim Meydanı 1 Mayıs…

Amedspor’un aldığı ceza belli oldu

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada ise “Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak Şahkulu Sultan Dergahındayız. Pendik şubesinde Yardım Tır’ı yüklenirken ateş edilerek bir canımız ayağından yaralanmıştır. Alevilerin deprem bölgelerine yaptıkları yardım birilerini rahatsız etmiş olabilir, bizler her canımıza yardım ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız hiç bir tehdit bizi engelleyemez!” denildi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da saldırıyı sosyal medya hesabından, “Şahkulu Sultan Vakfı PENDİK şubesine silahlı saldırı… Göztepe değil Pendik duyurdu. İlk önce Göztepe ve çok sayıda yaralı var bilgisi gelmişti ki aldığımız bilgilerle doğrusunu paylaşmaya çalıştık. Kuruma değil yardım tırı ile ilgili işlemden kaynaklı bir saldırı olduğu anlaşılıyor. Yaralı Canımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleriyle duyurdu.

İlginizi çekebilir