Diyarbakır: Yurtsever Kadınlar Derneği’nin kurucularından Melike Alp depremde hayatını kaybetti

Yurtsever Kadınlar Derneği’nin kurucusu, Kürt kadın hareketinin ilk isimlerinden olan Melike Alp, Diyarbakır’da yıkılan Diyar Galeria İş Merkezi Sitesi enkazında yaşamını yitirdi.

Yıkılan Diyar Galeria İş Merkezi Sitesi’nde Kürt kadın hareketinin ilk derneği olan Yurtsever Kadınlar Derneği’nin kurucusu ve Halkın Demokrasi Partisi’nin (HADEP) İlk Kadın Komisyonu Başkanı Melike Alp’in dün akşam cenazesine ulaşıldı.

Rosa Kadın Derneği, Melike Alp’in ölümüne ilişkin ailesine başsağlığı mesajı yayınladı.

Derneğin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, “Kürt kadın hareketinin ilk derneği olan Yurtsever Kadınlar Derneği’nin kurucularından, HADEP’in ilk Kadın Komisyonu Başkanı, insan hakları aktivisti  Melike Alp’i, yaşanan deprem felaketinde kaybettik. Çok üzgünüz. Ailesine, sevenlerine ve tüm hak savunucularına başsağlığı diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Kürt siyasetçi Yüksel Avşar da Melika Alp’in ölümünün ardından Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Diyarbakır felaketinde  gerçek yurtsever, Yurtsever Kadınlar Derneği’nin kurucularından, her çalışmada emeği olan, her çalışmaya özveriyle katkı koyan gerçek emektar mücadele azmi  yaşam biçimi olan sevgili Melike Alp’i Diyarbakır depreminde kaybettik? Çok üzgünüm yerin dolmaz.”

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eşbaşkanı Eren Keskin de Twitter hesabından “Canım Melike abla.. Güzel, cesur, iyi kalpli. Öyle üzgünüz ki?” paylaşımında bulundu.

İHD Diyarbakır Şubesi ise “İnsan hakları savunucusu, üyemiz Melike Alp’i deprem felaketi sonucu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Yakınlarına, sevenlerine ve tüm hak camiasına başsağlığı diliyoruz. Kendisini mücadelesi ile hatırlayacağız” ifadeleriyle Alp’i andı.

 

/rd/

İlginizi çekebilir