İsrail ile Türk Dışişleri Bakanları arasında karşılıklı ‘Erdoğan’ açıklamaları

Türk Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren sözlerini “ciddiyetsiz ve seviyesiz” olarak nitelendirdi.

Türk Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada “Gerçekleri tüm çıplaklığıyla dile getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın hedef alınması, İsrail hükümetinin ruh halinin göstergesidir.” ifadeleri kullanıldı.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, X sosyal medya platformunda, Erdoğan ile ilgili bir görsel ile birlikte Türkçe bir mesaj paylaştı.

Benzer haberler

Rusya: İngiltere’nin kararına sert yanıt vereceğiz

Ukrayna cezaevindekileri savaşa göndermeye hazırlanıyor

“Gerçekle yüzleşin ve Türkiye’yi karanlık yerlere sürüklemeyi bırakın” diyen İsrailli Bakan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu’nu yeniden kurmayı hayal ediyor. Müslüman Kardeşler’in adamı RTErdogan İsrail’i çökertmeyi, Kudüs’ü fethetmeyi ve Müslüman dünyasına liderlik etmeyi hayal ediyor. Erdoğan, sen DirilisDizisi ve KurulusDizisi dizilerini izlemeye devam et ve hayal kurmaya devam et.

İsrail haçlı seferi yapan bir imparatorluk değildir ve İsrail’in başkenti Kudüs de Konstantinopolis değildir. Kudüs sonsuza kadar Yahudi halkının başkenti olarak kalacaktır. Gerçekle yüzleşin ve Türkiye’yi karanlık yerlere sürüklemeyi bırakın – Atatürk’ün mirasını ve Türk halkını utandırıyorsunuz!”

/euronews/
İlginizi çekebilir