HÜDA- Par’lı Ramanlı Kobani davasına ‘müdahil’ olmak istemiş

Hür Dava Partisi’nin Batman_ Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı’nın Kobanê  Davası’na partisi adına “müdahil olma” talebinde bulunan avukatlardan biri olduğu ortaya çıktı.

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemler gerekçesiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24’ü tutuklu 108 kişi yargılanıyor.

17.05.2021 tarihinde Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilmek üzere Batman Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilen dilekçeyle Hür Dava Partisi adına Av. Veysel Topkan, 48 ayrı olay gerekçe gösterilerek davaya müşteki olarak katılma talebinde bulundu. Dilekçe ekinde yetki belgesiyle davaya katılan avukatlar arasında Hür Dava Partisi Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı da bulunuyor.

HÜR DAVA PARTİSİ MAĞDURMUŞ

Benzer haberler

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 16.06.2021 tarihinde görülen duruşma tutanağında İçişleri Bakanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) ile diğer bazı kurum ve kuruluşların yanı sıra, HÜDA-Par da müşteki olarak bulunuyor. HÜDA-Par adına Serkan Ramanlı ve diğer avutlar müdahil olma dilekçesinde 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen olaylarda partilerine yönelik saldırılarda görevini yapmadığı iddia etmiş ve olaylardan HDP’yi sorumlu tutmuştu.

16.06.2021 tarihinde görülen duruşmada HÜDA-Par adına savunma yapan Av. Hasan Ece ise partilerinin varlığına kastedildiğini savunarak şunları söylemişti: “6-8 Ekim olaylarında partimizin varlığına kastedilmiş, kim bunu azmettirmişse, bizzat saldırıyı kim meydana getirmişse ve bizzat bu saldırılar meydana gelirken görevini ihmal eden yegâne görevi yurtlaşın güvenliğini sağlamakla görevli olan emniyet güçlerinin ihmali bulunan kamu görevlilerinin hukukun önünde hesap vermesini biz talep ediyoruz.”

6-8 Ekim olaylarında çoğu HDP’li olan 54 kişi yaşamını yitirirken HÜDA-Par’ın davada müşteki olarak yer alması ve müdahillik talebinde bulunması dikkat çekti.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir