HRW: İmamoğlu kararı Türkiye’deki muhalefete yapılmış siyasi bir saldırıdır

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi ve siyasi yasak getirilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

HRW’den yapılan yazılı açıklamada, İmamoğlu hakkındaki kararın bir hak ihlali olduğu ve 2023 seçimleri öncesinde Türkiye’deki muhalefete yönelik haksız ve siyasi olarak hesaplanmış bir saldırı olarak görülmesi gerektiği bildirildi. Açıklamada, şöyle denildi:

“İstanbul’daki bir mahkeme tarafından verilen bu karar, Belediye Başkanı İmamoğlu’nun ifade özgürlüğü ve siyasi örgütlenme haklarını ihlal etmekte ve İstanbul’daki milyonlarca seçmenin siyasi temsilci olarak kendi belediye başkanını seçme hakkına müdahale etmektedir.”

Benzer haberler

64 yazar ve sanatçıdan çağrı: Taksim Meydanı 1 Mayıs…

Beyaz Saray: Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir…

“Karar adalet ayıbı ve demokrasiye saldırıdır”

Açıklamada, İnsan Hakları İzleme Örgütü Program Yardımcı Direktörü Tom Porteous’un görüşlerine de yer verildi. Porteous, “Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar, hükümetin, 2023 seçimleri yaklaşırken önemli muhalefet figürlerini saf dışı bırakmak veya susturmak için mahkemeleri kötüye kullanmaya hazır olduğunu gösteren bir adalet ayıbı ve demokratik sürece yönelik bir saldırıdır. Bu karar yalnızca İmamoğlu’nun haklarını ihlal etmekle kalmıyor, aynı zamanda İstanbullu seçmenleri seçtikleri temsilciden mahrum bırakarak onların haklarını da inkar ediyor“ dedi.

 

/VOA/

İlginizi çekebilir