HDP’li vekil Bülbül: Enkazlar hukuka uygun kaldırılıyor mu, bilmiyoruz

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Maraş merkezli depremlerin ikincisini merkez üssü olan Elbistan’daki yıkımı anlattı. Bülbül, enkaz kaldırma çalışmaları hakkında konuştu.

Maraş’ta 6 Şubat günü saat 04:17’de Pazarcık ilçesinde 7,7, aynı gün saat 13.24’te Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremde toplam can kaybı sayısı 40 bini aşmıştı.

HDP’li Kemal Bülbül, Maraş’ın Elbistan ilçesinde inceleme yaptıktan sonra bilgi verdi.

Benzer haberler

64 yazar ve sanatçıdan çağrı: Taksim Meydanı 1 Mayıs…

Beyaz Saray: Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir…

Depremin merkez üslerinden biri olan Elbistan’ın Malatya caddesinde olduğunu belirten Bülbül, “Özellikle şehir merkezinde büyük bir yıkım olmuş, sanıyorum eski binalar yerle bir olmuş. Burada depreme dayanıklılık, depremle ilgili kontrol vs. hepsi işin içine dahil olmalı. Burada daha çok ikinci depremde yıkım olmuş” dedi.

Bülbül, “İkinci deprem de gündüz olduğu için, insanlar da çoğunlukla dışarıda olduğundan can kaybı korkulandan biraz daha az olmuş. Adıyaman’a, Hatay’a, Maraş’a göre biraz daha az olmuş, fakat kent büyük bir oranda yıkılmış. Şu anda kısmen enkazlar kaldırılıyor. Burada gerçekten hukuka uygun kaldırılıyor mu, kaldırılmıyor mu; onu da bilmiyoruz. Elbistan halkına geçmiş olsun, hakka yürüyenlere haktan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

/rd/

İlginizi çekebilir