Adıyaman’da sadece bir mezarlığa 7 bin 500 insan defnedildi

 Depremde yaşamını yitirenlerin sayısının net olarak tespit edilemediği Adıyaman’da, sadece bir mezarlığa 7 bin 500 insanın defnedildiği bildirildi.
Mezopotamya Ajansı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarından elde ettiği bilgilere göre; Adıyaman’daki Yeni Mezarlığa 7 bin 500 cenaze defnedildi. Çoğu toplu olarak defnedilen cenazelerin aileleri, mezar başına gelerek gözyaşları içinde dua etti.
Ayrınca depremin üzerinden 14 gün geçmesine rağmen bugün de yeni cenazeler mezarlıklara getirilerek defnedildi. Mezarlıkta aynı soy isimde onlarca mezarın olması da , depremde bazı ailelerin neredeyse yok olduğunun göstergesi oldu.
Benzer haberler
Depremde yaşamını yitirenler ağırlıklı olarak kent merkezinde bulunan Yeni Mezarlık ve Karapınar Mezarlığı’na defnedildi. Özellikle depremin ilk günlerinde cenaze sayısının fazla olması ve uzayan resmi prosedürlerden dolayı binlerce kişi cenazesi kayıt dışı olarak köylerde defnedildi. Cenazelerin kayıt dışı defnedilmesi nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı net olarak tespit edilemiyor. Kent merkezinde defnedilen cenazeler ise ağırlıklı olarak kentin en büyük mezarlığı olan Yeni Mezarlığa defnedildi. Yeni Mezarlık’ta kepçeler tarafından 100 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğinde açılan mezarlara yüzlerce kişi bir anda defnedildi.
MA / Ömer Akın 
İlginizi çekebilir