Gazeteci Abdurrahman Gök’ün yurt dışı çıkış yasağının devamına karar verildi

Yargılandığı davada üçüncü kez hakim karşısına çıkan Gazeteci Abdurrahman Gök’ün yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması yönündeki talebi reddedildi.

Benzer haberler

Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Abdurrahman Gök’ün açık tanık Ümit Akbıyık’ın beyanları nedeniyle “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gök duruşmada avukatları Resul Temur, Mehmet Emin Aktar, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nden (MLSA) Emine Özhasar ile birlikte hazır bulundu.

225 gün tutuklu kaldıktan sonra 5 Aralık 2023’te görülen ilk duruşmada tahliye edilen Gök, daha önce savunmasını hatırlatarak, “Burada asıl yargılananın gazetecilik olduğunu belirtmiştim. Tanık Ümit Akbıyık’ın beyanlarının gerçeği yansıtmadığını ortaya koymuştuk. Uygulanan adli kontrol tedbirleri ikinci bir ceza olarak uygulanıyor. Çünkü mesleğimi yapmamı engelliyor. Uygulanan yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını ve beraatımı talep ediyorum” dedi.

Avukat Resul Temur ise, dava dosyasına eklenen “K8Ç4B3L1T5” kodlu gizli tanığın beyanlarına ulaşamadıklarını ifade etti. Bunun üzerine mahkeme başkanı ifadelerin fiziki olarak alınabileceğini belirtti. Temur, gizli tanığın ifadelerine karşı savunma yapmak üzere süre talebinde bulunarak, müvekkiline uygulanan yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.  Avukatlar Mehmet Emin Aktar ve Emine Özhasar da aynı yönde taleplerde bulundu.

İddia makamı ise, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve Gök hakkındaki yurt dışı çıkış yasağı adli tedbir kontrolünün kaldırılması talebinin reddi yönündü görüş bildirdi.

Mahkeme, gizli tanık beyanına karşı savunma yapmak üzere süre talebini kabul ederken yurt dışı çıkış yasağı adli kontrolünün kaldırılması talebini reddederek, duruşmayı 11 Haziran’a erteledi. (Diyarbakır/MA)

İlginizi çekebilir