Frankfurt: Polisin biber gazıyla düzenlediği operasyonda bir kişi hayatını kaybetti

Almanya’nın Frankfurt kentinin Main-Taunus bölgesindeki Hattersheim’de polisin düzenlediği bir operasyonda biber gazı kullanması ölüme yol açtı. 4 polis hakkında kasten adam öldürme suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Frankfurt polisinin biber gazıyla düzenlediği operasyon nedeniyle Hattersheim’da bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Maktulün ölmeden  önce sağlık görevlilerine karşı agresif davrandığı ve bu nedenle polis çağrıldığı kaydedildi.

Dört polis memuru öldürme şüphesiyle soruşturuluyor.

Alman sağlık görevlileri Çarşamba akşamı bir çağrı üzerine Hattersheim’daki bir restoranda yere yığılmış olarak yatan bir hastayı muayeneye gittiler.  Ancak 28 yaşında olduğu belirtilen kişi yardım almak yerine kurtarma ekiplerine karşı saldırgan davranışlar sergiledi. Bunun üzerine Hessen Eyalet Kriminal Polis Bürosu’na (LKA) haber verildi.

Polisin müdahale ettiği kişinin de polise direndiği ve bir polisin hafif yaralandığı belirtildi. Bunun üzerine polisler adamın üzerine biber gazı sıktı. 28 yaşındaki adam bilincini kaybetti. Ancak olay yerinde hayata döndürüldüyse de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kesin ölüm nedeni henüz belli olmadı ve otopsi sonuçları bekleniyor.

Frankfurt savcılığı, kasten adam öldürme şüphesiyle dört polis memuru hakkında soruşturma başlattı.

 

/hessenschau.de/

İlginizi çekebilir