Düsseldorf Kürt Film Festivali haftaya başlıyor

Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek festival 25-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Sinema ekibi Art Records tarafından düzenlenen film festivalinde bu yıl dört bölümde otuzdan fazla film ve belgesel iki farklı sinemada (UFA Palast ve Metropol) gösterilecek. 25 Nisan’da başlayan festivale Komina Film a Rojava, Alman-Kürt Enstitüsü, Rosa-Luxemburg Vakfı, Dayanışmanın Sesi Derneği, Mosaik e.V., Hochfeld Kültür Merkezi ve BiBaBuZu Kitapevi destek verdi.

Êzidî toplumunu odak noktasına alan festivalde Êzidî katliamını anlatan ve Uluslararası İnsan Hakları Film Festivali’nden ödülle dönen ‘Şengal’in Melekleri’ başta olmak üzere ‘Heza’, ‘Love In The Face of Genocide’, ‘The Return: Life After ISIS’, ‘Şengal’den Mektuplar’ gibi belgesel ve filmler gösterilecek.

Benzer haberler

Kurtulmuş, yarın DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet…

Ahmet Türk ve Abdullah Zeydan Erbil Valisi Xoşnaw ile…

Festivali düzenleyen sinema ekibi Art Records festival hakkında yaptığı açıklamada, “Bu bizim ilk festivalimiz. Şengal, Kurdistan ve diasporadaki tüm Êzidî topluluğunu odak alıyoruz. Film programında Êzidî inancına, Êzidî halkının yaşadıkları fermanlara dikkat çekiyoruz” dedi.

Festival, açılışını Özkan Küçük’ün yönettiği ‘Rojbash’ filmi ile yapacak. Film aynı zamanda Avrupa prömiyerini de gerçekleştirecek. Film, 25 yıl önce sahneledikleri oyunu bir kez daha sahnelemek üzere bir araya gelen bir grup Kürt tiyatrocunun hikayesini anlatıyor.

 

Êzidîlerin ’73’üncü Ferman’ diye adlandırdığı 3 Ağustos 2014 Şengal Katliamı’nı anlatan fotoğraf sergisi de festival boyunca açık olacak…

 

     /Artı Gerçek/
İlginizi çekebilir