Diyarbakır: Ermeni ve Süryaniler 14 Mayıs seçimlerini yakından izliyor

Bölge kentlerinde yaşayan Süryani ve Ermeniler de 14 Mayıs seçimlerini yakından takip ediyor. Bölge bileşenleri iktidara kim gelirse gelsin hakların teslim edilmesi ve ülkenin istikrarar kavuşturulmasına, kalıcı barışın sağlanmasına vurgu yaptı.

Diyarbakır Ermeni Surp Giragos Vakfı Başkanı Ohannes Ohanyan, Rûdaw’a verdiği demeçte seçim sonrası iktidara gelecek taraftan kalıcı barış, Ermeni haklarının tanınması ve istikrar talebinde bulundu.

Ohanyan, “Biz Ermeniler olarak seçim sonrası isteriz ki tüm ülkede herkesin kendini ifade etmesini isteriz. 3-4 senedir bu ülkede çok sayıda çatışma, savaş, sertlik oldu. Ortamın yumuşamasını isteriz. En iyi demokrasinin gelmesini, tüm herkesin yerinde kalmasını ve biz Ermenilerin de kalmasını isteriz” dedi.

Benzer haberler

İmamoğlu’na siyasi yasak davası 31 Mayıs’a…

Polis DEM Parti Batman İl binasına baskın düzenledi

Mardin’de sayıları 10 binin altına düşen Süryaniler de son dönemde hükümetin kendilerine çok yardım yaptıklarını belirterek bu yardımların seçim sonrasında da devam etmesini istedi.

Mardin Kırklar Kilisesi rahibi Gabriel Akyüz, “Son 20 yıllık süreçte hükümetin bize yaptığı iyilikleri unutamayız. Bu iyiliklerin devam etmesini istiyoruz” dedi.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir