Buldan: Kenan Evren yaşasaydı Cumhur İttifakının cumhurbaşkanı adayı olurdu

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da İstanbul Pendik’te bulunan Patnoslular Dernekleri Federasyonunu ziyaret etti. Dernek ziyareti halk buluşmasına dönüşen Buldan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Burası Ağrı’yı aratmıyor, Ağrılılar gittikleri her yerde küçük de olsa miting yapıyorlar. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu buluşmayı sağlayan, bizleri bir araya getiren Patnos Dernekleri Federasyonuna ve arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerle bir arada olmaktan büyük bir onur duyuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız.

Gittiğimiz her yer böyle. Nereye gidersek gidelim aynı coşkuyla karşılanıyoruz. Aynı hava var, aynı kararlılık ve irade var. Bu Türkiye halklarının ne kadar çok değişim dönüşüm istediğinin, 14 Mayıs’ta nasıl iradesine sahip çıkacağının bir göstergesidir. Hepimize hayırlı olsun.

 

14 Mayıs’ta darbeciler kaybedecek, demokrasi ve barış isteyenler kazanacak

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler hepimizin kaderini, Türkiye’nin kaderini değiştirecek. Kürt halkının, kadınların, ezilenlerin, işçilerin, emekçilerin, bir bütün olarak hepimizin kaderi değişecek. Çünkü bu otoriter rejime, baskı ve şiddeti bizlere reva görenlere 14 Mayıs’ta iyi bir ders vereceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. 14 Mayıs’ta bu kararlığı yaratanlar kaybedecek; kumpasçılar, bizi inkar edenler, zulüm edenler, bizleri yok sayanlar kaybedecek. Demokrasi isteyenler, barış isteyenler, özgürlük isteyenler, değişim ve dönüşüm isteyenler mutlaka ama mutlaka kazanacak. Buna hepimiz inanalım.

21 yıldır bu ülkeyi yönettiklerini ve çektiklerimizi biliyoruz. 21 yıldır iktidarın bu ülkede hukuksuzluklarını biliyoruz. Bu ülkede haksızlıkların artık son bulacağı 14 Mayıs’ta hepimizin üzerine büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor. HDP’yi kapatmak isteyenlere karşı Yeşil Sol Parti listeleriyle seçimlere girdik ve Yeşil Sol’un bayrağını Türkiye’nin her yerinde dalgalandırmaya hazırız. Onlar kapatma davasıyla karşımıza çıktılar ama biz başka yollar bulduk. Büyük bir temsiliyet ile Yeşil Sol’u parlamentoya taşımanın yolunu arıyoruz. Onlar kumpas kurabilirler, kapatma davası açabilirler. Onlarda hamleler çoksa bizim de mücadelemiz ve direnişimiz var. Hangi yolu kapattılarsa biz o yoldan çıkmak için bir yol bulduk. Çünkü biz bir gider bin geliriz ve milyonlar oluruz.

 

“Selo cezaevinden çıkamayacak” diyenler sandıktan çıkamayacak

Seçimler yaklaşırken verdikleri sözlere bakıyoruz, vaatlerine bakıyoruz. AKP’nin yalanlarına bakıyoruz. Her seçim gaz çıkaranlar, petrol bulanlar, yalan söyleyenler bir kez daha bu seçimde gaz çıkardılar, petrol buldular. Türkiye halklarını bu yalanla kandırmaya çalışıyorlar. Türkiye halklarının yalanlarınıza karnı tok. Sizlere ne inancımız kaldı ne güvenimiz kaldı. Söylediğiniz hiçbir söze Türkiye inanmıyor artık. Bir slogan bulmuşlar “doğru zaman doğru adam” diye. Biz de onlara diyoruz evet zaman doğru ama adam yanlış. O adam değişecek. Ağızlarına dolamışlar, diyorlar ki “Biz iktidarda olduğumuz sürece Selo cezaevinden çıkamayacak”. Biz de buradan ona şunu söylüyoruz: Sen sandıklardan çıkamayacaksın.

Kenan Evren yaşasaydı Cumhur İttifakının cumhurbaşkanı adayı olurdu

Bizler 14 Mayıs tarihinde önemli bir tercih yapacağız. Demokrasi ile faşizm arasında, aydınlık ile karanlık arasında, savaş politikaları ile barış politikaları arasında tercih yapacağız. Ben inanıyorum ki Türkiye halkları demokrasiden yana, özgürlüklerden yana, haktan ve hukuktan yana, barıştan yana bir tercih yapacak. Bizler bu değişim ve dönüşümle birlikte Yeşil Sol’u Türkiye’nin birinci partisi, AKP’yi de tabela partisi haline getireceğiz. “14 Mayıs bir darbe tarihidir” diyorlar. Kendileri darbe yaptıkları için, kayyım darbesini gerçekleştirdikleri için, siyasetçileri cezaevlerine atarak darbe yaptıkları için, kafaları sadece darbeye çalıştığı için 14 Mayıs’ı darbe olarak nitelendiriyorlar. Onların ders aldıkları Kenan Evren dönemi bitmiştir. Hayatta olsaydı inanın şu an onların cumhurbaşkanı adayı Kenan Evren olurdu, onu tercih ederlerdi. Çünkü onların zihniyetleri aynı. Ama bu ülkenin artık Kenan Evrenlere de Tayip Erdoğanlara da tahammülü kalmamıştır. Ağrı halkı kararını vermiş. Ağrı halkı Türkiye’nin her tarafında aynı kararlılıkla sandıklara gidecek. Yeşil Sol’u İstanbul’un en büyük partisi haline getirecekler. Sizlere güveniyoruz. Hepimizin yolu açık olsun. Mutlaka kazanacağız. Bu güzel görüntünüz ve coşkulu karşılamanız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

İlginizi çekebilir