Demokratik Suriye Meclisi: Türkiye’nin Şam ile anlaşma çabaları Suriye halkının yararına değil

Demokratik Suriye Meclisi’nin (MSD) internet sitesinde yer alan habere göre, MSD Eş Başkanlık Meclisi, Suriye krizinin son durumun, dünyadaki bölgesel ve uluslararası değişimleri ve çatışmaları, Türkiye’nin doğrudan ve dolaylı etkilerini değerlendirmek üzere bir toplantı düzenledi.

Toplantıda, meclis eş başkanları ve MSD Yürütme Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra parti ve siyasi güçlerin temsilcileri ile sivil ve sosyal aktivistler de hazır bulundu. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda yapılan toplantıların sonuçları ve bunların Suriye halkı üzerindeki etkileri ve nedenleri tartışıldı.

Habere göre, toplantıda “gerek bölgede gerekse Ortadoğu’da veya dünyada kamuoyunu ilgilendiren sorunlar ve Türk devletinin halkı hedef alan saldırıları“ ele alındı.

Görüşmede, “Suriye halkının çektiği acıların ana nedeninin Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarının olduğu“ vurgulandı.

Türk devletinin Şam hükümetiyle „uzlaşma“ politikasını değerlendiren katılımcılar, “bu politikanın Türk hükümeti ve Şam hükümetinin çıkarlarına hizmet edeceğini ve farklı bileşenleriyle Suriye halkının çıkarlarına ise ters düşeceğini“ ifade etti.

Toplantıda aynı zamanda dünyadaki kriz ve durumların ardından artık farklı dengelerin kontrolünde olan siyasi çözümün yolu da ele alındı. Katılımcılar, iç cephenin güçlendirilmesi ve Suriye krizinde aktif olan devletlerle ilişkilerin devam ettirilmesi ve Arap devletleriyle stratejik ilişkilerin kurulması üzerinde durdular.

MSD’nin ve yurt dışı temsilciliklerinin faaliyetleri ile Suriye krizine genel bir çözüm bulunması için içerdeki ofislerinin faaliyetleri de toplantıda değerlendirildi.

MSD’nin tüm ulusal güçlere ve krize gerçek bir çözüm bulmaya çalışanlara açık olduğu vurgulanan toplantıda, Stockholm’de geniş katılımlı güçlü bir kongre düzenlenmesi için hazırlıkların yapıldığı da ifade edildi.

 

/ANHA/

İlginizi çekebilir