DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Tekik: Bu seçimde yüzde 72 oy almayı hedefliyoruz

🔴Tekik, DEM Part,’den ihrac edildiği belirtilen Mehdi Öztüzün ile ilgili “Kimse bizi ayırıp bölemez. Her arkadaşımız bizim için kıymetli. Kürt halkının düşmanlarını sevindirmeyeceğiz” diye konuştu.
 
“Bir önceki seçimde Batman merkezde HDP olarak yüzde 68 oranında oy aldık. Bu seçimlerde ise yüzde 72 oy almayı hedefliyoruz” dedi.
 
Mustafa Tekik, HÜDAPAR ve diğer partilerin Batman’da etkili olmasını beklemediğini belirterek, “Diğer partilerin bizim oylarımız üzerinde, toplumumuz üzerinde bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Tam tersine DEM Parti’nin siyasi etkisinin diğer partiler üzerinde daha fazla olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.
 
Mustafa Tekik, Batman belediye eş başkan adaylarının planladıkları proje ve hizmetlerle ilgili de şunları söyledi:
 
“Kayyım rejimi kent merkezini yani sadece vitrini düzenlemeyi, temizlemeyi politika olarak uyguluyor. Ancak arka mahallelerdeki halkımız için bir hizmet götürülmüyor. Sadece büyük bulvarlarda, ana arterlerde aydınlatma vs. yapılıyor. Bir nevi kozmetik, makyaj hizmeti yapılıyor. Kayyım sadece bunu yapmıyor aynı zamanda Kürtlerin dilini, kültürünü de ezmek istiyor. Yeni bir kimlik inşa etmek istiyor. Kentlere sahte bir kimlik uydurmaya çalışıyor. Birkaç gün sonra biz beyannamemizi, Batman’da neler yapacağımı kamuoyuna duyuracağız. Kent için yapacağımız hizmetleri, parkları, temizlik işlerini, yeşillendirmeyi bütün mahallelere yayacağız.”
 
Mustafa Tekik, Batman’da bazı kurumların hakkında “adayımız değil” şeklinde açıklama yaptığı ve DEM Part,’den ihrac edildiği belirtilen DEM Parti Batman Belediyesi Eş Başkan adayı Mehdi Öztüzün ile ilgili son durum hakkında da; “kensidi yaklaşık 10 gün seçim kampanyası programlarına dahil oldu. Ancak bazı özel programlarımız oluyor. Köylerde düzenlenen, ailelerle gerçekleştirilen… Mehdi arkadaş bunlara katılıyor. Bazı tartışmalar oluyor. Bir gönül kırıklığı, kalp kırıklığı yaşanmış olabilir ancak hepimiz ruh olarak da bilinç olarak da biriz. Kimse bizi ayırıp bölemez. Her arkadaşımız bizim için kıymetli. Kürt halkının düşmanlarını sevindirmeyeceğiz” diye konuştu.
/Rudaw/
İlginizi çekebilir