Babacan: İmamoğlu’na, Kaftancıoğlu’na, Demirtaş’a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum!

Altılı Masa; YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapse mahkûm edilen ve bu cezanın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelecek olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için Saraçhane’ye geldi.

Kürsüye İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından çıkan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, „İmamoğlu’na, Kaftancıoğlu’na, Demirtaş’a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum“ ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan sonra kürsüne DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan çıktı. Babacan, şunları söyledi:

„Hepimiz çok öfkeliyiz. Olanları kabul etmiyorum. Bu hukuksuzluğu reddediyorum. İmamoğlu kardeşime yapılan bu hukuksuzluğu reddediyorum. Daha birkaç ay evvel Canan Hanıma yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. Demirtaş’a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. Seçimi kaybettiği belediyelere atadığı kayyımlarla rövanş almasını reddediyorum. İsyanımızı tüm İstanbul duysun diye buradayım. Devlet gücünü eline geçiren başlıyor başlıyor aşağıdakileri, sevmediklerini ezmeye, zulmetmeye! Üste çıkan başlıyor zorbalığa! Daha dünün ezilen Sayın Erdoğan üste çıkınca başkalarını ezmeye başlıyor. Sandık günü hep birlikte cevabımızı vereceğiz. Biz, bu ülkede yaşanan nöbetleşe zorbalığa karşıyız. Adalet olsun istiyoruz. Bu millet 27 Mayıs’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta, 15 Temmuz’da silahla, topla, tüfekle demokrasiye kastedenleri tarihin tozlu sayfalarına gömmüş bir millettir. Nazım Hikmetlere, Ahmet Kayalara, Necip Fazıllara, Halide Edipleri tarihin tozlu sayfalarına gömen bir millettir. Yargı oyunları ile kendi iradesini görmezden gelenlere en iyi cevabı ilk sandıkta verecek. Biz; herkes için adalet, özgürlük demek için buradayız. Türk, Kürt, Sünni Alevi hiç fark etmez. Yaşam farkı fark etmez. Biz hep birlikte Türkiye’yiz o yüzden buradayız. 

„3 Y bu milletin başına çöktü“

Yıl 2002. Şu an iktidar 3 Y ile mücadele edeceğim sözünü verdiği için bu millet destek vermedi mi? Yolsuzlukla, yasaklarla ve yoksullukla mücadele… İş döndü dolaştı 3 Y bu milletin başına çöktü. Yıllar sonra kendi iddiasını unutan, aynı sıkıntıları başkalarına yaşatan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Devlet gücünü kullanan süreyle ve hukukla sınırlı olmalıdır. 3 dönem kuralı vardı. Daha bırakmayacağım partiyi diyor uçakta. 

Mutlak güç yozlaştırır. Hele tek imza ile ülkeyi yöneten, şu anda ülkeyi bataklıklara sürüklemekte. Bu ülkeyi bataklığın içine düşürmüş durumda. Farklı fikirlerden, kimliklerden, dünyadan korkmayan bir Türkiye istiyoruz biz. Özgürce konuşan, cesur, zengin bir Türkiye istiyoruz. Biz buradayız, halkın yanındayız, Hakkın yanındayız. Bu meydan yarına nasıl bir ülke bırakacağımıza karar verecek olan meydan. Korku mu umut mu? Bunun kararını bu meydan verecek. Depresyon mu mutluluk mu? Açlık mı zenginlik mi? Çatışma mı barış mı? Baskı mı özgürlük mü? Otokrasi mi demokrasi mi? Bu meydandan birileri cevabını alsın. Nasıl bir seçimde yaşayacağımıza bu meydan ilk seçimde karar verecek. 

85 milyon birden büyüktür. Türkiye birden büyüktür!“

/T24/

 

İlginizi çekebilir