Davutoğlu: Millet iradesine kim el uzatıyorsa, gerçek terörist odur…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ekrem İmamoğlu’na verilen hakkında verilen mahkumiyet kararıyla ilgili, Saraçhane’de yapılan mitingde, konuştu.

„Bugün bu meydandayız. Meselemiz sadece Sayın Ekrem İmamoğlu’nun hak ettiği makamı korumak değildir. Dün Yargı bir kez daha siyasallaştı. Altı genel başkan olarak buradayız. Hepimiz aynı gür sesle temel haklar diyoruz. Avucunuzda tuttuğunuz güç kordan bir ateş gibi sizi yakar. Milletin vicdanına dönünüz. Dün aldığınız kararla bize mesajınız şuysa, makamından alabiliyorsak 2023 seçimlerine de ipotek koyarız diyorsanız, buradan demokrasi aşığı 85 milyon adına diyoruz korkmuyoruz, korkmayacağız. Hangi siyasi görüşten olursa olsun herkesin hakkını adaletini koruyacağız. Sakın seçim sandığı üzerinden siyaseti dizayn etmeye kalkmayınız. Sakın bize tarafsız bağımsız mahkeme karar verdi demeyin inanmayız. Buradan yargı mensuplarına sesleniyorum oomuzlarınızda ağır bir yük var alacağınız karar sadece bir başkanı ilgilendirmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini ilgilendirecek. Dün Türk yargısı için kara bir gündü. 

MHP seçmenine selenen Davutoğlu, „Milli birlik, kendisi gibi düşünmeyen herkesi terörist ilan etmekle sağlanmaz, Millet iradesine kim el uzatıyorsa, gerçek terörist odur…“ dedi.

Davutoğlu şöyle devam etti:

Biz yeni bir Türkiye için yola çıktık. Cumhuriyetimizin 100 yıllık tecrübesini, bir sofrada topladık. Hedefimiz, çiftçilerimizin, işçilerimizin, kadınların, esnafımızın, emeklilerimizin başı dik dolaştığı bir ülke inşa etmektir. Altılı Masa, Türkiye’nin masasıdır, milletin masasıdır. 

Türkiye’de iki sofra var; birisi çıkar için herkesin biribine çelme taktığı, bir kurtlar sofrası. Biz o kurtlar sofrasına Hacı Bektaşı Veli’nin sözüne uyarak bir Halil İbrahim sofrası kurduk. Kurtlar sofrasına karşı Halil İbrahim sofrasına buyrun. 

Önümüzde bir seçim var, bu bir iktidar değişimi değil bu seçim yasaklara karşı özgürlüklerin seçimidir. 

Hz Mevlana der ki biz bu topraklara ancak sevgi tohumları ekmeye geldik. Biz Anadolu’ya, Trakya’ya sevgi tohumları ekmeye geliyoruz. 

İktidara sesleniyorum; bu masa sizin kurtlar sofranız değil. Biz mevkilerin peşinde değiliz. Bu masa dağılmayacak.“ 

/en/

 

İlginizi çekebilir