Ayla Akat Ata: Şimdi sandığa gitme ve mührü DEM’e basma zamanıdır

 Sincan Kadın Cezaevi’nde tutuklu Kürt kadın siyasetçi Ayla Akat Ata, Pazar günü yapılacak yerel seçimler için sosyal medya hesabından ‘Değerli Halkımız’ başlığıyla bir açıklama yayınladı.

”Bu seçimlerde oy kullanma hakkımız sanki cezaevinde kendi isteğimizle kalıyormuşuz gibi ‘ikamet adresi değişikliği’ nedeniyle elimizden  alındı, gasp edildi” diyen Akat, ”kanaatimize göre DEM Parti’nin cezaevinde bile olsa birinci çıkma ihtimaline tahammül edemediler” ifadelerini kullandı.

”Sizin buna gereken cevabı sandıkta vereceğinize inanıyoruz” diyen Ata, ”Cezaevine ulaşan 8 Mart ve Newroz çoşkusu gösterdi ki bu sandık 9 yıldır yaşatılan karanlığa karşı ‘Hayır’ın en net ortaya konulduğu sandık olacak” vurgusu yaptı.

Benzer haberler

Nikaragua’nın Almanya’ya karşı açtığı dava Salı…

Abdullah Zeydan cezaevindeki Demirtaş, Mızraklı ve Kaya’yı…

Tutuklu eski BDP milletvekili ve Kürt kadın siyasetçi Ayla Akat Ata son olarak şunları söyledi:

”Şimdi sandığa gitme ve demokratik yönetim için mührü DEM’e basma zamanıdır. Oyumuz kendimize, oyumuz değerlerimizi ve insanlık değerlerini temsil edenleredir…Dem Parti tüm ezilenlerin, yok sayılanların ve demokrasi savunucularının adresidir. DEM ilaçtır, er veya geç tedavi edecektir. Jin- Jiyan- Azadi…”

İlginizi çekebilir