Beyaz Saray’dan ‘ikinci tur’ açıklaması: Kazanan kim olursa olsun çalışmaya hazır olacağız

28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Amerikan yönetimi, yeni kurulacak iktidarla çalışmaya hazır olduğu mesajı gönderdi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “Seçimin kazananı kim olursa onunla

 

Amerikan yönetimi, 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde kazanan kim olursa olsun, “çalışmaya hazır oldukları” mesajı gönderdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kim kazanırsan kazansın Türkiye ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Sullivan, Türkiye’de güçlü bir demokrasi görmeye devam etmek istediklerini de belirtti.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean Pierre ile ABD Başkanı Joe Biden’ın uçağı Air Force One’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye’deki seçimlerle ilgili yorumunun sorulması üzerine konuya değinen Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, “İkinci turda ne olacağını göreceğiz” yanıtını verdi.

“TÜRKİYE’NİN LİDERİ KİM OLURSA OLSUN, TÜRKİYE NATO MÜTTEFİKİ”

VOA Türkçe’nin aktardığına göre, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’a daha sonra Türkiye’nin NATO müttefiki olarak konumu bağlamında seçimlerle ilgili başka yorumu olup olmadığı sorusu yöneltildi. Sullivan, “İster şu anki lider ister onun rakibi, seçimde kim galip gelirse gelsin, gerek Ukrayna gerek Orta Doğu’da bölgesel konular gerekse söylediğiniz gibi NATO müttefiki olarak Türkiye ile çeşitli konularda çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin lideri kim olursa olsun bu devam edecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de güçlü bir demokrasiyi görmeye devam istediklerini de vurgulayan Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, “Seçimlerin ilk turu yapıldı. İkinci tur yapılacak. Seçimin kazananı kim olursa onunla çalışmaya hazır olacağız” dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, seçimlerden önce yaptığı açıklamada Türkiye’nin demokratik kurumları olduğuna dikkat çekerek ülkenin geleceğine Türk halkının karar vereceğini vurgulamıştı.

Kaynak: Bold medya

İlginizi çekebilir