Yunanistan’dan Türkiye’ye: “Görünen o ki, Batı’nın tahminlerine rağmen Erdoğan’ın mutlak hegemonyası sona ermedi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’de Pazar günü gerçekleşen cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nikos Dendias, “Görünen o ki, Batı’nın tahminlerine rağmen Erdoğan’ın mutlak hegemonyası sona ermedi. Her zaman en iyisini umuyoruz, ancak en kötüsüne de hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ilişkilere değinen Dendias, “Türkiye son zamanlarda söylemini tamamen değiştirdi ve politikasını da değiştirdi. Bu, ziyaretlerden ve ülkede yaşanan depremlerin ardından sergilenen davranıştan sonra kesinlikle memnuniyet verici. Daha önümüzde uzun bir yol var” dedi.

“NEO-OSMANLI MANTIĞINI DAYATMAKTAN VAZGEÇMELİ”

Benzer haberler

Amerika’dan Ukrayna’ya 6 milyar dolarlık yeni ek…

İsrail duyurdu: Lübnan’a hava saldırısında Cemaat…

Dendias, “Türkiye’nin hırsları ve bölgede oynamak istediği rol” sorulduğunda ise şu yanıtı verdi:

 

Türkiye’nin, bu hedefleri için Yunanistan ile yakın ve dostane bir ilişkinin gerekli olmasa da önemli bir koşul olduğunu anlamasını umuyorum. Yunanistan’ın, zengin ve istikrarlı bir Türkiye’den kaybedeceği hiçbir şey yoktur. Mesele, Türkiye’nin neo-Osmanlı mantığını dayatmasından kurtulmasıdır.”

Türkiye’de seçim öncesi yayınlanan anketlere dikkat çeken Dendias, “Türkiye, anketlerde izlenmesi zor olan büyük bir derinliğe sahip devasa bir ülke” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet

İlginizi çekebilir