YSK Hatay ve Ordu için kararını yarın verecek

Yüksek Seçim Kurulu’nun, CHP’nin Hatay ve İyi Parti’nin ise Ordu büyükşehir belediye seçim sonuçlarına ilişkin yaptıkları itirazları yarın karara bağlaması bekleniyor. 

Her iki büyük şehir içinde partiler YSK’ye ‘’olağanüstü itiraz’’ başvurusunda bulundular. 

Hatay için itirazı CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptı. Özel 

beraberinde CHP yöneticileriyle Hatay ve İskenderun seçimlerine ilişkin “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle YSK’na başvurdu. 

YSK, son bir hafta içinde siyasi partilerce 3 il, 27 ilçe ve 3 belde ile ilgili yapılan seçim iptali yönündeki talepleri reddetti.

Son olarak YSK Başkanı Ahmet Yener, AK Parti’nin itirazı üzerine Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi, Edirne’de bir belde ve Sivas’taki bir seçim bölgesinde 2 Haziran’da yeniden seçim yenilemesi yapılacağını açıkladı.

Kütahya’da ise, MHP’nin itirazı doğrultusunda Kütahya İl Seçim Kurulu’nca geçersiz oyları geçerli kabul etme yönünde karar alınması nedeniyle yeniden oy sayımı yapıldı. Bu kararı iptal ettirmek üzere CHP, YSK’ya başvurmuştu ancak YSK’nın kararı onaylaması üzerine geçersiz oyların sayımı gerçekleştirildi.

Kütahya’da 5 bin 659 oy sayıldı. Sonuçta, CHP adayı Eyüp Kahveci’nin oyu 40 bin 739’a, MHP adayı Alim Işık’ın oyu 40 bin 168’e, AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nun ise oyu 38 bin 146’ya yükseldi. Böylece CHP lehine mevcut sonuç değişmedi ve Eyüp Kahveci, Kütahya Belediye Başkanı oldu.

 

/Ajans/

 

İlginizi çekebilir