Yeşil Sol Parti’li Adalet Kaya: En kötüyü göndereceğiz; biraz iyi olanla, iyi bir sistem kurmaya çalışacağız

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, 14 Mayıs seçimlerinin sonuçlarını değerlendirirken, “En kötüyü göndereceğiz, biraz iyi olanla, iyi bir sistem kurmaya çalışacağız. Hayatlarımızı cehenneme çeviren anlayışların hepsini hep beraber göndermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Evrensel’in Mezopotamya Ajansı’na dayandırdığı haberine göre, 14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimler sonucu Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden (Yeşil Sol Parti) Meclis’e giren Adalet Kaya, seçim sürecine ve ikinci tura ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Halkın iradesinin büyük çoğunluğunun sandığa yansıdığını belirten Adalet Kaya, seçim çalışması yürüttükleri süre boyunca, rejime dair değişiklik talebinin halk tarafından net bir şekilde ortaya konulduğunu söyledi.

Kaya yaptığı açıklamada, özellikle Kürtlerin, yaşadıkları kentlerde oylarını Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardan gitmesi yönünde kullanıldığını ifade ederken, “Biz ilk turda bitirme iddiasıyla çalıştık. Geldiğimiz nokta da edindiğimiz sonuç geriletmeye dönük oldu. Sarstık, durdurduk, kazanamadı” dedi.

„Onları biz durdurduk“

Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentte iddia edilen ‚usulsüzlüklere‘ ilişkin Kaya, “Bunlar bize gösteriyor ki çok sinsi, çok sistematik bir şekilde politikalar yürütüldü ve yürütülüyor. Şu çok önemli; biz sahadayken rakibimiz bir parti değildi, devletin bütün organlarına, kurumlarına, kolluğa, yargıya karşı bir kampanya yürüttük. Dolayısıyla bu kadar baskı ve adil olmayan bir yarışın içerisinde geldiğimiz nokta hiç küçümsenecek bir nokta değil. Onları biz durdurduk. Ama ikinci tur, geriletmeye ve yeni bir sistemi inşa etmenin zeminini edinmeye yönelik olacak” şeklinde konuştu.

„Varlığımızla oradan çıkacak her yasayı kilitleyebiliriz“

Oluşan parlamento aritmetiğini değerlendiren Kaya, “Irkçı ve radikal İslamcı kesim oldukça niteliksiz bir sayısal üstünlük yakalamış durumda. Bu nedenle mücadele de oldukça çetin olacak. Biz yıllardır hem sahada hem de önceki parlamenter arkadaşlarımızın yürüttüğü mücadeleyi büyütmeye kararlıyız. Varlığımızla oradan çıkacak her yasayı kilitleyebiliriz. Bunu kadın örgütleriyle birlikte yapacağız. Amacımız oradaki erkek anlayışı, radikal İslamcı, faşist, ırkçı anlayışı durdurmak ve geriletmektir” ifadelerini kullandı.

„En kötüyü göndereceğiz“

28 Mayıs’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı oylamasına işaret eden Kaya, ikinci turun en çok kadınları ilgilendirdiğini vurgularken, “En kötüyü göndereceğiz, biraz iyi olanla, iyi bir sistem kurmaya çalışacağız. Hayatlarımızı cehenneme çeviren anlayışların hepsini hep beraber göndermemiz gerekiyor” çağrısında bulundu.

 

/T24/

İlginizi çekebilir