Yaşar Güler: Bafıl Talabani sürekli ikaz ediliyor

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ”PKK’nin Süleymaniye’deki faaliyetlerine ilişkin KYB Başkanı Bafıl Talabani’yi sürekli ikaz ettiklerini” söyledi.

Milliyet’e konuşan Savunma Bakanı Yaşar Güler, geçtiğimiz günlerde Erbet Havalimanı’na yapılan saldırılarının yanı sıra Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani hakkında açıklamalarda bulundu.

Güler “Süleymaniye’de terör faaliyetlerinin artmasıyla ilgili Bafıl Talabani sürekli olarak ikaz ediliyor. ‘Lütfen terör örgütleriyle ilişkinizi kesin. Her halükârda sizin aleyhinize olacak’ diye ve oluyor. Durum da böyle gelişiyor. Yaptıklarını, faaliyetlerini hepsini takip ediyoruz, biliyoruz. Tabii bunları hem Iraklı dostlarımızla hem KDP’li dostlarımızla da paylaşıyoruz. Ama daha sert bir hareketi de yapmak istemiyoruz. Açık açık bunlar söylendi defalarca söylendi. Fakat bir türlü kimse kendine bir çeki düzen vermedi” dedi.

Süleymaniye Havaalanı ile ilişkilerini tamamen kopardıklarını belirten Güler, “Şimdi havaalanı ile ilişkimizi tamamen kopardık. Umuyorum ki Bafıl Talabani bu terör örgütlerine verdiği desteği ya da iş birliğini bir an önce keser. Her şeyi görüyoruz biliyoruz, takip ediyoruz” diye konuştu.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir