Uluslararası Esrar Günü:  Binlerce kişi kutlama için Berlin’deki tarihi Brandenburg Kapısı’nda toplandı

Bugün binlerce kişi  “420 Günü”kutlamak için Almanya’nın başkenti Berlin’de tarihi Brandenburg Kapısı’nda “sigara içme” etkinliği gerçekleştirilecek.

20 Nisan aynı zamanda Dünya Esrar Günü olarakta ‘’kutlanıyor.’’ Bu nedenle ‘’sigara ve ot içme dostları’’  Brandenburg Kapısı’nda bir araya geldi. 

Almanya geçtiğimiz günlerde esrarın kısmen satılmasını, yetiştirilmesini ve içilmesini yasallaştırdı.  Bugünkü 20 Nisan Uluslararası Esrar Günü nedeniyle Brandenburg Kapısı’nda yaklaşık 10.000 kişi bekleniyor. “420 Gün Berlin’de Duman” adı altında yapılan etkinlikte Greeen, Marsimoto, Marvin Game, Ganjaman, LOST feat müzik gruplarıda sahne alıyor. 

Organizatörler 1 Nisan 2024 alınan esrarın kısmen serbest bırakılmasını kutlamak istediklerini belirtiyor. Bugün ayrıca bu büyük kitlesel kutlamaya esararın yasalaşması için çaba gösteren gençlik yargıcı Andreas Müller’in de katılması bekleniyor. Hatta genç yargıcın rapçi Greenen ile birlikte “kriminalizasyona son, hemen” şarkısını seslendirmesi bekleniyor.  

/BZ/

İlginizi çekebilir